Skoro jasno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Unikátny nález hlboko v egyptskej púšti: Podobnosť je neuveriteľná
Zdielať na
Video

Unikátny nález hlboko v egyptskej púšti: Podobnosť je neuveriteľná

Zdroj: Pixabay

Internet je z objavu nadšený, zatiaľ čo odborníci sa pustili do rozsiahleho výskumného projektu a výsledky sa dostavili.

Vždy sa nájde niečo, čo vyvolá senzáciu. Egypt je krajina, kde archeológovia a odborníci hlboko v púšti vždy nachádzajú úžasné veci, a v súčasnosti je Sakkára jedným z miest, kde prebiehajú obrovské vykopávky. Okrem iného, v jednej z epizód nového seriálu spoločnosti Netflix (Unknown - Stratená pyramída) boli práve v Sakkáre objavené úžasné veci. Jeden z najzaujímavejších objavov sa však spája s tri tisíc rokov starým chrámom v Abydose v chráme Setiho I., kde sa našli prekvapivo zvláštne hieroglyfy, ktoré ohromili internet.

Najzaujímavejší je nápis zobrazujúci helikoptéru?

Vyzerá to sakramentsky podobne a mnohí si mysleli, že tu konečne môže byť dôkaz, že starí Egypťania používali technológie, ktoré ďaleko predbehli svoju dobu, a dokonca aj tú našu. A navyše, odborníci už našli aj zvláštne vyobrazenia podobné ponorkám. Keď sa tieto obrázky dostali na internet, vyvolali obrovskú senzáciu a poskytli nám veľmi zaujímavý pohľad na Egypt. Je neuveriteľné, že už vtedy sa skúmala možnosť, že znaky boli prekreslené, pretože vyryté hieroglyfy boli prepísané.

Keď sa starý hieroglyf prepíše, tento proces sa nazýva palimpsest. Bola to bežná vec, keď prišiel nový faraón, dotkol sa hieroglyfov svojich predchodcov, samozrejme, starý nápis sa prelepil tak, aby nebol vidieť, ale nakoniec zanikol. A hieroglyfy, ktoré vyzerajú ako vrtuľníky, sú výsledkom toho, že sa omietka za 3 000 rokov opotrebovala a oba nápisy sa teraz objavujú súčasne a vytvárajú pekelne čudný znak, ktorý nám okamžite pripomína moderný technologický výdobytok.

Celý hieroglyf tak po prekrytí oboch vrstiev vyzerá, akoby bol zobrazením niekoľkých futuristických vozidiel. Tu je video, ktoré ukazuje, čo sa mohlo stať s nápismi:

Súvisiace články