Jasno
24°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Objavili obrovské 7000-ročné vajce: Odhalené tajomstvo pyramíd?
Zdielať na

Objavili obrovské 7000-ročné vajce: Odhalené tajomstvo pyramíd?

Pozrite si tiež archívne video o tom, ako to vyzerá vnútri Cheopsovej pyramídy.

Vajíčko vyvolalo mnoho diskusií a po jeho objavení sa vynorilo mnoho teórií.

Staroegyptské pyramídy patria medzi najúžasnejšie a najzáhadnejšie stavby na svete. Existujú stovky teórií o tom, ako mohli byť pred tisíckami rokov postavené, a napriek tomu, že identita staviteľov je známa, odborníci našli ich hrobky a boli objavené dôkazy o organizácii práce a logistike, stále existuje mnoho zástancov alternatívnych teórií.

Niektoré teórie naznačujú, že neboli postavené v čase, ktorý nám udáva datovanie, ale pochádzajú z oveľa staršej histórie.

Škrupina pštrosieho vajca nájdená v Núbii vyvolala veľa diskusií.

ČO VŠAK ZOBRAZOVALA A ČO SPÔSOBILO ROZRUCH?

Nuž, škrupina veľkého vajca v Núbii má na sebe kresby, niekto na ňu pred sedemtisíc rokmi vyryl niečo, čo sa náramne podobá na tri veľké pyramídy v Gíze. Mnohí sa domnievajú, že by to mohol byť dôkaz toho, o čom sa hovorí už dlhšie, že pyramídy môžu byť staršie, ako mnohí ľudia oficiálne uvádzali.

Mimochodom, niektorí ľudia objavili na vajíčkach aj vinutie Nílu, ktoré ich spája s tromi pyramídovými tvarmi vyrytými do tisíc rokov starých vajíčok. Odborníci však tvrdia, že ide o hory, takže to nemôžu byť pyramídy, ktoré navyše v tom čase nemohli existovať.

Je teda pravdepodobné, že skutočne zobrazujú hory. Mnohí ľudia tiež spochybňujú pravosť vajíčok.

NA INTERNETE BOLO ZVEREJNENÝCH NIEKOĽKO VIDEÍ S VAJÍČKOM:

Vedci sa už dlho zamýšľajú nad tým, prečo mohli starovekí panovníci stavať pyramídy. Niektorí naznačovali, že symbolizujú akési schody do neba, keďže mali byť hrobkami faraónov. Iní bádatelia sa domnievajú, že tvar pyramíd má technické a technologické vysvetlenie, jednoducho ide o veľmi efektívny spôsob výstavby masívnej stavby, 

PRETOŽE ROVNOMERNE ROZDEĽUJE HMOTNOSŤ MEDZI SPODNÚ KONŠTRUKCIU A VRCHOL.

Súvisiace články