Oblačno
16°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Desivé znaky v hrobke faraóna: Archeológovia skladajú puzzle
Zdielať na

Desivé znaky v hrobke faraóna: Archeológovia skladajú puzzle

Pozrite si tiež archívne video o tom, čo skolilo Tutanchamóna.

Nový vedecký objav by mohol odhaliť strašnú pravdu.

Najväčší archeologický zázrak v Egypte sa stal v 20. rokoch minulého storočia, keď odborníci objavili dovtedy nedotknutú hrobku faraóna Tutanchamóna. Mladý panovník, ktorý mal v čase svojej smrti len 18 rokov, nebol významným vládcom starovekej ríše, ale objav jeho hrobky z neho okamžite urobil najslávnejšieho panovníka. Hrobka ukrývala rozprávkové poklady a objaviteľovi priniesla okamžitú slávu.

Okamžite sa však začalo hovoriť aj o faraónovej kliatbe, najmä po smrti mnohých ľudí krátko po objavení hrobky.

Vedecký opis faraónovej kliatby bol predmetom výskumu celé desaťročia a vedci už vtedy vyslovili podozrenie, že hrôza, ktorú noviny označili za kliatbu, bola v skutočnosti výsledkom biologického procesu. Mnohí sa domnievajú, že hrobka, neporušená tisíce rokov, mohla obsahovať materiál, ktorý predstavoval vážnu hrozbu pre tých, ktorí do nej vstúpili.

VÝSKUMNÍK ROSS FELLOWES VERÍ, ŽE EXISTUJE VYSVETLENIE.

Fellowes má podozrenie na otravu radiáciou, podľa najnovšieho výskumu, ktorý už v niekoľkých vykopávkach našiel v podzemí rádioaktívny materiál, ktorý mohol pochádzať z podložia. Egypťania si boli vedomí toxických látok a umiestnili ich do hrobiek, ako naznačujú viaceré hieroglyfy, ktoré sa našli v iných hrobkách v Egypte. V štúdii sa uvádza, že starovekí Egypťania si boli vedomí toxicity týchto látok.

TAKŽE KLIATBA NEMUSÍ BYŤ NADPRIRODZENÁ, ALE BIOLOGICKÁ.

Predtým bolo na internete zverejnených niekoľko videí z obdobia, keď Howard Carter otvoril hrobku a uvidel úžasnú zostavu artefaktov vo vnútri hrobky, pričom zábery boli následne kolorované, čo nám umožňuje nahliadnuť na zostavu artefaktov, ktorá bola nedotknutá tisíce rokov a ticho čakala v podzemí.

 

Súvisiace články