Polojasno
22°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Odvrátená strana egyptských pyramíd: Tu je ich tajomstvo
Zdielať na

Odvrátená strana egyptských pyramíd: Tu je ich tajomstvo

Pozrite si tiež archívne video o tajomstvách egyptských pyramíd.

Všimli ste si niekedy, že zvyčajne vidíte len jednu stranu pyramíd? Nie je to náhoda.

Niektoré z najväčších svetových stavieb a umeleckých diel, ako napríklad gigantické kamenné kamene na Veľkonočnom ostrove alebo aj Stonehenge, stále skrývajú mnoho tajomstiev, ktoré ľudstvo ešte len objaví. A tak je pravdepodobné, že milióny ľudí sa budú aj v nasledujúcich desaťročiach vydávať na cestu, aby videli tieto vrcholné diela.

Možno však nenájdu to, čo si pôvodne mysleli, že nájdu. Okrem obrovských davov ľudí sa môžu objaviť aj iné veci, o ktorých ste nikdy nepočuli.

Nuž, niet ikonickejších divov egyptského sveta a turisticky atraktívnejších výtvorov, ako sú tri veľké pyramídy, či sfinga s levom a ľudskou hlavou, ktorých pôvod už stáročia lúšti množstvo odborníkov. Zaujímavé je, že len veľmi málo starovekých dokumentov nám o tomto impozantnom výtvore niečo hovorí, čo mnohých vedie k podozreniu, že môže byť oveľa starší, ako tvrdia vedci a odborníci. Mnohí ľudia majú dokonca podozrenie - a tu už prechádzame do konšpiračných teórií -, že sfinga je bránou k vedomostiam z dávnych čias, k poznatkom civilizácie, ktorá bola oveľa vyspelejšia, než by sme si mohli na prvý pohľad myslieť.

Mnohí ľudia okamžite stotožňujú s touto záhadnou civilizáciou Atlantídu.

Ale aj keď nezabŕdneme až tak ďaleko, zaujímavý je už samotný fakt, že pyramídy sa nachádzajú tam, kde sa nachádzajú, a vôbec nie uprostred púšte, ako si mnohí myslia, a preto mnohí ľudia poznajú len obrázky týchto výnimočných historických diel, ktoré zobrazujú ich jedinú stránku, akoby stáli osamotené v obrovskej púšti. V skutočnosti sa však nachádzajú hneď za Káhirou, neuveriteľne blízko mesta, takmer neoddeliteľne s ním spojené.

Súvisiace články