Zatiahnuté
17°
Bratislava
Zina
21.5.2024
Čo majú egyptské a mayské pyramídy spoločné? Záhadný znak
Zdielať na

Čo majú egyptské a mayské pyramídy spoločné? Záhadný znak

Pozrite si archívne video o tom, či Mayovia vedeli, kedy príde koniec sveta.

V skutočnosti majú tento symbol na svojich kameňoch aj iné staroveké kultúry, nielen egyptské a mayské stavby.

V starovekých kultúrach vedci len zriedkakedy nájdu jasnú podobnosť v jednom vyobrazení, ale nie je nezvyčajné, že sa na bokoch stavieb alebo na základni pyramíd objavujú desivo podobné tvary. Napriek tomu sú tieto kultúry od seba vzdialené tisíce kilometrov a neexistujú dôkazy, že by boli v priebehu času vo vzájomnom kontakte. A v prípade niektorých kultúr je identifikácia súvislostí ešte ťažšia kvôli absencii písomných záznamov.

O AKÝCH ZNAKOCH, TVAROCH ALEBO SYMBOLOCH HOVORÍME?

O akejsi kabelke, ktorú umelci nakreslili na ruky bohov u Mayov, v Egypte a na predmetoch nájdených v starovekej Mezopotámii. A v každej z týchto kultúr sú zobrazenia veľmi podobné. Bohovia boli teda v každej kultúre na vyrezávaných dielach nakreslení s podobnými doplnkami. V skutočnosti vedci a odborníci neskôr zistili, že podobné symboly sa nachádzajú dokonca aj v Turecku, v Göbekli Tepe, ktorá je stará tisíce rokov. Tu odborníci našli podobné na medených rytinách.

A neskôr sa na Novom Zélande našli podobné vyobrazenia u Maorov.

Navyše vo všetkých kultúrach sa bohovia na týchto vyobrazeniach objavujú v ľudskej podobe. Samozrejme, netrvalo dlho a na internete sa rozprúdili debaty o záhadných predmetoch, pričom mnohí ľudia okamžite nastolili tému vplyvu mimozemskej kultúry, keďže predmety považujú za pripomienku nejakej starovekej technológie, a iní považujú predmety za dôkaz cestovania v čase.

Existencia symbolov kabeliek vyvoláva u vedcov niekoľko fascinujúcich otázok. Vedecké vysvetlenia naznačujú, že toto jasné vyobrazenie môže predstavovať vesmír, nie kabelku, ale vzťah medzi zemou a oblohou a jeho jasnú symboliku. Mnohí vedci tvrdia, že Zem takto zobrazovali aj viacerí ďalší rezbári. V prípade Maorov však legendy hovoria o maorskom bojovníkovi, ktorý v takejto kabelke získal vedomosti od bohov, a toto vyobrazenie je vraj pripomienkou vedomostí, ktoré priniesol.

TU SÚ KABELKY V RÔZNYCH KULTÚRACH:

Súvisiace články