Zatiahnuté
10°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Pravda o egyptských pyramídach: TOTO video zmení váš názor!
Zdielať na
Video

Pravda o egyptských pyramídach: TOTO video zmení váš názor!

Tieto tisíce rokov staré stavby nevyzerali v čase svojho rozkvetu vôbec tak ako teraz.

Egyptské pyramídy sú jedným zo siedmich divov sveta a so svojou veľkosťou a dlhou históriou by nemohli byť zaradené nikde inde. A napriek nespočetným teóriám o tom, ako ich mohli ľudia postaviť, sa na internete objavujú stále nové. Pritom v minulosti archeológovia a odborníci dokonca našli bane, v ktorých tieto obrovské bloky vykopali stavitelia, ktorí boli podľa našich poznatkov otrokmi. Tento posledný mylný názor je príkladom aj v mnohých filmoch a rozprávkach, napríklad v tých, v ktorých Mojžiš vyvádza vyvolený národ z Egypta.

Pravda je však taká, že pyramídy nestavali otroci, ale slobodní ľudia, ktorí sa touto prácou neuživili zle.

A je takmer zázrak, že tieto gigantické stavby môžeme obdivovať aj dnes, pretože v priebehu dejín sa niektorí vládcovia rozhodli, že ich treba odstrániť. A na mnohých miestach je možné vidieť tieto stopy. Najznámejší je príbeh, keď v 12. storočí vtedajší sultán krajiny, ktorý sa volal Al-Azíz Uthman, rozhodol, že ich treba zbúrať. Našťastie sa tak nestalo.

Okrem toho je zaujímavým faktom, že pyramídy sa hneď po svojom postavení stali terčom bánd lupičov a nájazdníkov a krátko po ich postavení boli vyrabované, keďže sa o nich vedelo, že obsahujú rozprávkové poklady. Hoci o objavených tajných chodbách lúpežníci nevedeli, možno nás v najbližšom období čaká vo vnútri pyramíd veľké prekvapenie.

Stále populárnejší portál Ranker teraz zostavil desiatky zaujímavostí o pyramídach a čitatelia majú hlasovať za tú, ktorá ich najviac fascinuje. Čitatelia hlasovali a výsledkom bolo, že väčšinu najviac ohromila skutočnosť, že pyramídy vyzerajú staro. Málokto to vie, ale pravdou je, že pyramídy neboli v minulosti stupňovité, ich povrch bol dokonale hladký a pokrytý oslnivým, krikľavo bielym vápencom.

Najlepšie je, že na internete sú k dispozícii videá z rekonštrukcie, takže takto vyzerali pyramídy v čase svojho najväčšieho rozkvetu. Mnohé z týchto vápencových blokov sa zachovali a stále ich možno obdivovať v niektorých európskych múzeách:

Súvisiace články