Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Záhadný objav uprostred Veľkej pyramídy zmiatol vedcov
Zdielať na
Chill

Záhadný objav uprostred Veľkej pyramídy zmiatol vedcov

Zdroj: Pixabay

V Egypte nedávno opäť zistili veľké objavy.

Nie je to tak dávno, čo vedci a odborníci urobili obrovský objav v Cheopsovej pyramíde, keď vo vnútri stavby objavili tajné chodby. To však nebola jediná veľká správa, preskúmali ich aj pomocou robota a dospeli k záveru, že by mohli nájsť aj hrobku faraóna, kde sa konečne nájdu pozostatky panovníka. Predpokladá sa totiž, že v pyramíde mohlo byť niekoľko hrobiek, pričom v jednej z nich sa mohol nachádzať faraón.

Niektorí sa domnievajú, že výstavba tajných komnát mala protiváhu.  Predpokladá sa, že funkciou týchto tajných a záhadných chodieb mohlo byť rozloženie váhy pyramídy. Chodby boli objavené už skôr vďaka dômyselnej technike nazývanej myografia.

V pyramíde je však ešte jedna veľmi záhadná vec, často označovaná ako Veľká prázdnota, čo je priestor dlhý 30 metrov. Vedci ju ani nenazývajú komorou, pretože nevedia, čo to je. Môže to byť jedna z najväčších záhad tejto stavby, ktorá nás môže priviesť oveľa bližšie k starým Egypťanom, ak sa nám podarí zistiť jej účel.

Mohla by to byť komora, alebo by to mohla byť nejaká stavebná anomália. Aj keď sa to zatiaľ nevie a je veľmi ťažké ju rozlúštiť, tajná chodba, ktorá sa teraz otvorila, je prvým krokom k objasneniu jednej z najväčších záhad pyramídy, ktorá mátala vedecký svet. Odborníci už predtým vylúčili možnosť, že by "Veľká prázdnota" mohla byť nosnou komorou.

Súvisiace články