Polojasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Spoločnosť LG predstavila inteligentnú záhradu v nočnom stolíku
Zdielať na

Spoločnosť LG predstavila inteligentnú záhradu v nočnom stolíku

Zdroj: LG

Teraz si vlastnú zeleninu môžu vypestovať aj tí, ktorí tomu nerozumejú alebo nemajú záhradku.

Spoločnosť LG uvádza na trh hypermodernú, plne automatickú vnútornú mini záhradku. Pomocou inteligentného zariadenia veľkosti nočného stolíka si môže v byte vypestovať značnú časť zeleniny ktokoľvek bez akejkoľvek odbornosti, bez ohľadu na počasie a ročné obdobie. Zariadenie, pomenované LG tiiun, predstavia naživo aj vo vlastnom pavilóne LG na najväčšom svetovom veľtrhu elektroniky CES 2022.

LG

​Vo vnútri zariadenia LG tiiun sa rastliny pestujú na dvoch poličkách, do ktorých je možné uložiť až šesť balení semien "all-in-one" s tromi rôznymi druhmi semien. Každé zo šiestich záhonov obsahuje desať špeciálnych miest na klíčenie rastlín. Zariadenie tak umožňuje pestovať niekoľko rôznych rastlín spolu.

LG

​Inteligentná záhrada umožňuje plne optimalizovanú produkciu plodín nezávisle od vonkajšieho sveta: LG tiiun nepretržite reguluje teplotu, ako aj LED svetlo podľa denného biorytmu a potrieb plodín. Vnútorný povrch zariadenia bol navrhnutý tak, aby zosilňoval umelé osvetlenie, a tým čo najefektívnejšie uľahčil fotosyntézu. Inteligentná záhrada zavlažuje rastliny osemkrát denne a vďaka hermeticky uzavretej konštrukcii sa netreba obávať výskytu prípadných infekcií či škodcov.

LG

„LG tiiun je praktickým a pohodlným riešením pre tých, ktorí sú síce zaneprázdnení, no chcú zelenší a zdravší životný štýl. Náš inteligentný záhradnícky systém umožňuje zábavné a jednoduché pestovanie byliniek, listovej zeleniny a kvetov, a to aj pre tých, ktorí nemajú skúsenosti so záhradkárstvom. Môže byť aj štýlovým doplnkom vášho domova,“ uviedol Lyu Jae-cheol, prezident spoločnosti LG Electronics Home Appliance & Air Solution, jednej z najväčších podspoločností LG.

LG

​Vďaka aplikácii LG Thinq je nový domáci „inteligentný záhradník“ v neustálom kontakte so svojím majiteľom, posiela upozornenia – napríklad, keď je potrebné doplniť vodu – a dá sa ovládať na diaľku.

Súvisiace články