Ak máte radi mäsové guľky z IKEY, konečne zverejnili ich recept, podľa ktorých si ich môžete pripraviť. Ukážeme vám ako!
Ingrediencie pre 4 osoby:
- 50 dkg mletého hovädzieho mäsa
- 25 dkg mletého bravčového mäsa
- malá cibuľa (sekaná)
- strúčik cesnaku (nasekaný)
- 10 dkg strúhanky
- 1 vajce
- 5 lyžíc mlieka
- soľ a korenie
Príprava:
- Zmiešajte mäso, pridajte cibuľu, cesnak, vajce a dobre premiešajte. Ak to máte, pridajte do zmesi mlieko a korenie.
- Vytvarujte malé guľky, položte na tanier, prikryte ich a nechajte dve hodiny odstáť v chladničke – ostanú počas pečenia guľaté.
- Vyberte ich, opečte v oleji na miernom ohni do chrumkava.
- Keď zhnednú, vložte gule do ohňovzdornej misy a vložte do rúry predhriatej na 160 alebo 180 stupňov na 30 minút.
Neodmysliteľná omáčka
- trocha oleja
- 4 dkg masla
- 4 dkg múky
- 1,5 dl šťava z hovädzieho vývaru
- 1,5 dl šťava zo zeleninovej polievky
- 1,5 dl smotana na šľahanie
- 2 lyžičky sójovej omáčky
- 1 lyžička dijonskej horčice
Príprava:
Maslo rozpustite na panvici, pridajte múku a miešajte asi dve minúty, kým nezhnedne. Pridajte vývary a smotanu, sójovú omáčku a dijonskú horčicu. Varte, kým omáčka nezhustne.
Dobrú chuť!