Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
NASA zverejnila novú, úžasnú fotografiu: Je taká oslňujúca, že vás okamžite prinúti premýšľať o zmysle života
Zdielať na
Chill

NASA zverejnila novú, úžasnú fotografiu: Je taká oslňujúca, že vás okamžite prinúti premýšľať o zmysle života

Zdroj: Pixabay

Obrázok hmloviny, ktorý NASA zverejnila, je úžasný.

Práca NASA je pre mnohých v dnešnej dobe obzvlášť zaujímavá, keďže vesmírna agentúra neustále zdieľa so svetom veci, ktoré sú dosť na zamyslenie. Vedci sa snažia vyriešiť záhady vesmíru, aj keď na každú odpoveď existuje aspoň päť ďalších otázok.

Experti z NASA momentálne analyzujú fantasticky detailné snímky, ktoré vesmírny teleskop Jamesa Webba za posledné týždne nasnímal z vesmíru.

NASA zverejnila doposiaľ nevidenú snímku hmloviny Tarantula a mnohých galaxií za ňou. Oslňujúca hmlovina dostala svoje špeciálne meno vďaka svojmu tvaru a pre astronómov je dôležitá, pretože na rozdiel od Mliečnej dráhy vytvára nové hviezdy neuveriteľne rýchlo – a navyše je k nám mimoriadne blízko.

Záznam hmloviny Tarantula uskutočnený vesmírnym teleskopom Jamesa Webba je nielen krásny, ale aj celkom podnetný, pretože pri pohľade na toľko hviezd sa pýtate, kde sa vo vesmíre nachádzame a aký je v skutočnosti zmysel nášho života – a NASA presne vie, ako sa verejnosti páčia tieto príspevky, keďže väčšina z nich sleduje instagramovú stránku vesmírnej agentúry kvôli takýmto fotkám.

Tu si môžete pozrieť nedávny obrázok hmloviny Tarantula od NASA a vesmírneho teleskopu Jamesa Webba:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa NASA (@nasa)

Súvisiace články