Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Neuveríte, koľko stojí táto najdrahšia hubová polievka
Zdielať na
Chill

Neuveríte, koľko stojí táto najdrahšia hubová polievka

Zdroj: Talon Club

Las Vegas považujeme všetci za extravagantné mesto, kde sa peniaze rozhadzujú neskutočným spôsobom. Niet divu, že aj najdrahšiu polievku sveta predávajú práve tu, v hoteli Cosmopolitan.

Za túto brutálne drahú polievku si pýtajú 688 dolárov a aj keď sa v nej nenachádza zlato ani diamanty, jedna z jeho ingrediencií má cenu zlata.

A ňou nie je nič iné, ako záhadná huba z ďalekých Himalájí žezlovka čínska (cordyceps sinensis), ktorá parazituje na húseniciach nočných motýľov.

Prečo je tak drahá?

Pretože rastie len v oblastiach Číny a Tibetu, vo výške 3000 metrov nad morom. Keďže je veľmi chutná, v Číne sa predáva ako delikatesa v exkluzívnych obchodoch za 40-tisíc dolárov za kilogram.

Spomínaný klub Talon v Las Vegas ju získava do svojej exkluzívnej polievky priamo z Himalájí. Okrem žezlovky obsahuje ovocie longan, najdrahšie kuracie prsia na svete a červené datle.

Mimochodom, žezlovka má preukázateľne veľa pozitívnych účinkov na zdravie.

Aj vymenovať by ich bolo ťažké, veď posilňuje imunitný systém, bojuje proti rakovinovým bunkám, zlepšuje funkciu srdca, hladinu cholesterolu, má dobrý účinok na dýchací systém, zvyšuje fyzickú výkonnosť a je to pravé afrodiziakum. Takže vášmu srdcu rozhodne ulahodí, ale vašej peňaženka sotva.

Súvisiace články