Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
V troskách Titanicu našli poklad: Úžasný šperk odpočíval na dne oceánu 111 rokov
Zdielať na

V troskách Titanicu našli poklad: Úžasný šperk odpočíval na dne oceánu 111 rokov

Zdroj: YouTube/OceanGateExpeditions

Titanic má ešte v zásobe nové prekvapenia.

Keď 15. apríla 1912 Titanic narazil do ľadovca a potopil sa, bola to jedna z najväčších a najznámejších katastrof všetkých čias. Pri nehode, ktorého príbeh je živý dodnes, zahynulo viac ako 1 500 ľudí. V roku 1997 nakrútil James Cameron na základe týchto udalostí veľkofilm, ktorý len prehĺbil mýtus, ktorý nešťastnú loď obklopuje už 111 rokov.

Nedávno sa spoločnosť Magellan vybrala k vraku Titanicu, ktorý bol objavený v roku 1985 na dne Atlantického oceánu a urobila nové mimoriadne zábery. Bohaté detailné 3D zábery sa v okamihu stali virálnymi, pretože je to vôbec prvýkrát, čo sme takto mohli vidieť tragickú loď - ktorá zrejme stále ukrýva neuveriteľné tajomstvá.

​MAGELLANOVI VÝSKUMNÍCI NAŠLI VO VRAKU TITANICU NIEČO, ČO NIKTO NEČAKAL.

Našli mimoriadne cenný a unikátny náhrdelník so zubami prehistorického žraloka, ktorý bol takmer celý vyrobený zo zlata. Nanešťastie sa im zatiaľ nedarí vzácny nález vytiahnuť nad hladinu, ale sú odhodlaní nájsť jeho právoplatného majiteľa a dediča, pričom pomocou starých fotografií a dokumentov zisťujú, komu šperk patrí.

Je neuveriteľné, že tento zvláštny náhrdelník ležal nedotknutý v oceáne 111 rokov a bol objavený až teraz. Vďaka tomu sa Titanic opäť dostal do centra pozornosti a ľudia s napätím očakávajú, či Magellan opäť nájde niečo rovnako zaujímavé.

Tu si môžete pozrieť reportáž o náhrdelníku nájdenom medzi troskami Titanicu, z ktorej vyplýva, že nejde o šperk, ktorý Rose hodila do vody vo filme Jamesa Camerona:

Súvisiace články