Jasno
17°
Bratislava
Konštantín
19.9.2024
Turek hľadal v lese sám seba: Záchranári po ňom pátrali celé hodiny
Zdielať na

Turek hľadal v lese sám seba: Záchranári po ňom pátrali celé hodiny

Pozrite si tiež archívne video o záchrannej akcii v lese.

Muž sa pripojil k dobrovoľnému záchrannému tímu a horlivo hľadal sám seba v lese.

Turek Beyhan Mutlu jedného večera popíjal s priateľmi v malej dedinke neďaleko mesta İnegöl pri Čiernom mori. Po niekoľkých pohárikoch vstal od stola a odišiel sám do lesa. Jeho opustení kamaráti, ktorí popíjali, čakali, kým sa vráti, ale kým sa vrátil, ubehli hodiny a oni sa o neho začali obávať. Ich najtriezvejší spoločník zavolal na políciu a potom sa začali vypytovať ľudí v okolí, či nevideli nie príliš spoločenského muža, ktorý bez stopy zmizol. V priebehu niekoľkých hodín bol vytvorený dobrovoľný záchranný tím, ktorý začal pátrať po 50-ročnom Mutluovi.

Do pátrania sa zapojila polícia a ešte jedna osoba: samotný nezvestný muž, ktorý potom strávil hodiny hľadaním v lese ako nadšený člen pátracieho tímu.

Podľa miestneho média NTV pátracie a záchranné tímy opakovane kričali Mutluovo meno, až sa napokon niekto ozval:

„Koho hľadáme? Ja som tu.“

A bol to skutočne on. Muž stál uprostred reťazca a vtedy všetkým došlo, že hľadajú práve jeho.

Dobrovoľníci, vyčerpaní nočným hľadaním, boli otrávení aj vysmiati, ale celkovo boli radi, že príbeh mal šťastný koniec.

Je neuveriteľné, že sa to nestalo prvýkrát, čo sa niekto hľadal počas záchrannej výpravy. Počas cesty autobusom na Island vypukla panika, keď si cestujúci všimli, že jeden z ich spolucestujúcich chýba. Pri sopečnom kaňone Eldgja na juhu Islandu sa našiel opis nezvestnej ázijskej ženy v tmavom oblečení, ktorá hovorila plynulo anglicky.

Svedkovia uviedli, že žena vystúpila z autobusu, ale už sa nevrátila. Neskôr sa zistilo, že sa z nejakého dôvodu rozhodla prezliecť a po tom, ako sa vrátila do autobusu, ju cestujúci nespoznali.

Pani, ktorá sa prezliekla, si zrejme neuvedomila, že opis patrí práve jej, a tak sa ochotne pridala k pátraciemu tímu. Asi päťdesiat ľudí prehľadávalo oblasť autom aj pešo a pripravený bol dokonca aj vrtuľník. Nakoniec si „nezvestná“ žena spomenula, že by to mohla byť ona, koho hľadajú, a hoci sa hanbila za to, čo sa stalo, okamžite to nahlásila na polícii.