Jasno
25°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Anomália vo Veľkej pyramíde? Šialené teórie zaplavili internet
Zdielať na

Anomália vo Veľkej pyramíde? Šialené teórie zaplavili internet

Pozrite si tiež archívne video o tom, ako to vyzerá vo vnútri Cheopsovej pyramídy.

Vedci a odborníci diskutujú o fascinujúcej téme týkajúcej sa egyptských pyramíd.

V posledných rokoch sa Egyptu podarilo vo Veľkých pyramídach v Gíze urobiť mnoho skvelých objavov, ale popredný odborník na túto tému, doktor Zahi Hawass, trvá na tom, že v tejto oblasti je ešte veľa zaujímavých objavov, pretože ani Veľké pyramídy neodhalili svoje tajomstvá.

Samotné vnútorné komory veľkých pyramíd obsahujú nespočetné množstvo anomálií. Viacerí bádatelia už skôr naznačili, že je možné, že niektoré vonkajšie zmeny pyramídy naznačujú, že stavba mohla v minulosti prejsť veľkou kataklizmou, ktorá dokonca ukončila jej starobylú úlohu v dávnych časoch.

V minulosti boli zaznamenané aj trhliny v žule vo vnútri stavby, čo môže naznačovať, že stavba v minulosti utrpela nejaký veľký otras. Mimochodom, táto trhlina bola koncom deväťdesiatych rokov niekoľkokrát skúmaná s cieľom nájsť presnejšie vysvetlenie anomálnej zmeny. Je zaujímavé, že existuje mnoho teórií, z ktorých niektoré patria do kategórie konšpiračných teórií, ktoré hovoria o tom, že pyramída je v očiach verejnosti akousi elektrárňou.

Väčšina bádateľov vysvetľuje tieto trhliny zemetraseniami, ale v iných pasážach sa nenašli žiadne dôkazy o seizmickom poškodení.

Mnohí vedci tiež predpokladajú, že za trhlinami stojí nejaký staroveký požiar alebo výbuch, pričom túto teóriu podporuje aj fakt, že sarkofág v Kráľovskej komnate má inú farbu ako pôvodná asuánska žula, ktorá je z nej vyrobená, a namiesto ružovej je tmavohnedá. Okrem toho sú na viacerých miestach v stene obrovské diery, ale archeológovia to nepripisujú ani tak veľkej explózii, ako skôr tomu, že v staroveku mohli tieto miesta zaberať sochy.

A niektorí vyslovujú teóriu, že do oblasti okolo pyramíd mohla pred tisíckami rokov naraziť kométa a že táto kataklizma mohla spôsobiť prasknutie žulovej pyramídy. Ak by sa táto druhá teória niekedy potvrdila, mohla by okamžite spochybniť dátum výstavby pyramíd a tiež poskytnúť odpoveď na otázku, aký bol účel pyramíd mimo pohrebiska v čase ich výstavby.

Súvisiace články