Oblačno
16°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Z piesku vedľa egyptských pyramíd vykopali gigantickú vec
Zdielať na

Z piesku vedľa egyptských pyramíd vykopali gigantickú vec

Pozrite si tiež archívne video o tom, ako to vyzerá vnútri Cheopsovej pyramídy.

To, čo našli vedci v blízkosti pyramíd, je jednoducho ohromujúce.

Na svete snáď neexistujú väčšie zázraky a tajomstvá ako Veľká pyramídy v Gíze alebo Stonehenge. Každý rok sa na tieto miesta vydávajú milióny ľudí, aby si pozreli príklady ľudskej veľkosti, monumentálne stavby, ktoré sú svedectvom obdivuhodnej práce našich predkov.

No napriek tomu, že tieto stavby fascinujú tisíce vedcov, odpovede na základné otázky sú len neisté. O egyptských pyramídach, sa objavujú články s dôkazmi, že tieto stavby pravdepodobne postavila, alebo ich Egypťanom pomohla postaviť cudzia civilizácia.

Existuje výskum, ktorý už našiel nezvratné dôkazy pre teóriu zázraku vytvoreného človekom?

ODPOVEĎ ZNIE ÁNO. A VYSVETLENIE JE FASCINUJÚCE.

Ako sa uvádza v rozsiahlom článku na stránke na podporu vedy IFL Science, ktorý sumarizuje doterajšie zistenia, predpokladá sa, že pyramídy boli predtým postavené robotníkmi, ktorí veľké kamenné bloky prepravovali loďou, po vode. Na to však využívali prítoky Nílu v púšti, ktoré dnes úplne zanikli, takže až pomocou rádiových vĺn sa podarilo zistiť, kde v púšti krúžili. A na mnohých miestach sa pomocou špičkovej techniky podarilo nájsť stopy po týchto kedysi existujúcich ramenách vedľa pyramíd.

Vedci z toho vyvodili, že už umiestnenie pyramíd na okraji nílskej záplavovej oblasti môže svedčiť o tom, že stavitelia mohli využívať vodné cesty. Výskumníci ich opisujú ako druh vodnej diaľnice, ktorá mohla pred tisíckami rokov prepravovať obrovské objemy dopravy. A staroveké rameno Nílu mohlo byť na mnohých miestach dlhé až pol kilometra. Najnovšie informácie prekvapujúco naznačujú, že toto staroveké rameno mohlo byť v oblasti okolo pyramíd v Egypte dlhé stovky kilometrov.

VEDCI O TOM NAŠLI DÔKAZY PRIAMO PRI PYRAMÍDACH. V SÚČASNOSTI PREBIEHA PODROBNEJŠÍ VÝSKUM STAROVEKÝCH RIEČNYCH KORÝT, KTORÉ UŽ DÁVNO VYSCHLI, S CIEĽOM URČIŤ, AKÉ AKTÍVNE BOLI V ČASE, KEĎ SA STAVALI PYRAMÍDY.

Takto vyzerali pyramídy po ich postavení, boli snehobiele:

Súvisiace články