Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Vedci z NASA oznámili šokujúcu vec!
Zdielať na
Chill

Vedci z NASA oznámili šokujúcu vec!

Zdroj: Pixabay

Zverejnili novú štúdiu, v ktorej rozoberajú trochu filozofické témy.

Za posledné dva roky rastie záujem o NASA a vesmírny výskum. Dva gigaprojekty americkej vesmírnej agentúry sú veľmi úspešné, misia roveru Perseverance na červenej planéte sľubuje v budúcnosti veľkolepé výsledky, pretože mechanizmus môže dokonca nájsť dôkazy, že na Marse kedysi existoval život a vesmírny teleskop Jamesa Webba nám svojimi ostrými snímkami priblížil vzdialený vesmír tak, ako ešte žiadna iná super-vychytávka z vesmíru.

NASA chce medzitým opäť poslať človeka na Mesiac a mnoho ľudí sa stále obáva, či nie sme vo vesmíre sami. V tejto súvislosti bola s pomocou odborníkov NASA zverejnená seriózna štúdia.

Interesting Engineering píše, že vedci z NASA tvrdia, že ľudstvo môže byť vo vesmíre samo bez iných, vyspelejších civilizácií. Výskumníci svoje tvrdenie ilustrovali predložením takzvanej teórie veľkého filtra, podľa ktorej, ak takéto civilizácie existovali, zničili sa skôr, ako nadviazali kontakt s ľudstvom.

Teória je aj akýmsi varovaním pred faktom, že civilizácie si skutočne môžu spôsobiť vlastnú skazu a zároveň sa snaží odpovedať na to, čo by mohlo byť dôvodom paradoxu, že napriek tomu, že existujú milióny obývateľných planét len ​​v samotnom systéme Mliečnej dráhy, zatiaľ sme nenašli žiadnu stopu, že by paralelne s nami mohli žiť aj vyspelejšie civilizácie okolo nás.

Súvisiace články