Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Obrovská svetová senzácia: Japonci našli niečo úžasné vo vzorke z planéty vzdialenej 300 miliónov kilometrov od Zeme
Zdielať na
Chill

Obrovská svetová senzácia: Japonci našli niečo úžasné vo vzorke z planéty vzdialenej 300 miliónov kilometrov od Zeme

Zdroj: Pixabay

A to môže vysvetliť jednu starú teóriu.

Japonská vesmírna agentúra JAXA nedávno oznámila, že našli niečo zvláštne v kúsku odpadu, ktorý nedávno priniesla na Zem kozmická loď Hayabusa-2. Trosky boli privezené z planéty vzdialenej 300 miliónov kilometrov od Zeme a vážia len 5,4 gramu. O veľkej senzácii informoval Guardian. Objav môže opäť poskytnúť živnú pôdu pre veľmi starú teóriu, podľa ktorej sa isté podmienky života na Zemi na Zemi ani nevyvinuli, ale prišli mimo Zeme, odniekiaľ z ďalekého vesmíru.

Je neuveriteľné, že ide o prvý objav skutočnej vody z asteroidu Ryugu nachádzajúceho sa v blízkosti Zeme. Sonda Hajabusza-2 spoločnosti JAXA dosiahla asteroid v tvare diamantu v roku 2018 a potom v decembri 2020 pristála na Zemi v púšti na juhu Austrálie. Sonda tiež vykonala seriózne pozorovania skúmajúce zloženie asteroidu a následne odborníci na základe čísel a pozorovaní určili, že asteroid mohol byť predtým súčasťou iného, ​​väčšieho asteroidu.

Asteroid je bohatý na uhlíkaté a uhličitanové horniny. V minulosti priniesli dôležité informácie aj iné nálezy z planéty pri iných vedeckých objavoch, ktoré priniesli dôkazy o tom, že aminokyseliny nevyhnutné pre rozvoj života na Zemi mohli vzniknúť vo vesmíre.

A tak v súvislosti s nedávnym veľkým objavom prichádza do úvahy teória, že oceány na Zemi mohli vzniknúť pred miliardami rokov, keď sa Zem zrazila s asteroidmi podobnými Ryugu. A toto je priamy dôkaz teórie, ktorá sa dlho drží v radoch vedeckého sveta.

Súvisiace články