Zatiahnuté
12°
Bratislava
Sabína
27.10.2024
Umelá inteligencia zachytila záhadné signály z vesmíru: Existuje život aj inde v galaxii?
Zdielať na
Video

Umelá inteligencia zachytila záhadné signály z vesmíru: Existuje život aj inde v galaxii?

Zdroj: Pixabay

Dokonca aj vedci sú ohromení tým, čo umelá inteligencia našla.

Horúcou témou poslednej doby je, či mimozemšťania existujú. Nespočetné množstvo záhadných, nevysvetlených nebeských úkazov a pozorovaní UFO v posledných desaťročiach rozvírilo fantáziu ľudí a teraz sa takmer každý týždeň stane niečo, čo na údajných mimozemšťanov upozorní - nedávno napríklad jeden americký dôstojník hovoril ako o fakte, že mimozemšťania existujú:

Väčšina vedcov, samozrejme, existenciu mimozemšťanov nevylučuje, pretože vesmír je taký obrovský, že je takmer nemožné, aby sa inteligentný život vyvinul len na Zemi. Preto neustále nazerajú do chladnej tmy nad našimi hlavami a hľadajú dôkazy o existencii mimozemšťanov - a nedávno sa stalo niečo, čo odborníkov prekvapilo a čo by mohlo byť začiatkom neuveriteľného prelomu.

VEDCI Z TORONTSKEJ UNIVERZITY POUŽILI UMELÚ INTELIGENCIU AJ NA SKENOVANIE RÁDIOVÝCH SIGNÁLOV ZACHYTENÝCH VO VESMÍRE, ABY ZISTILI, ČI NÁJDU NEJAKÉ, KTORÉ BY MOHLI SÚVISIEŤ S MIMOZEMSKÝM ŽIVOTOM - NEPOCHOPITEĽNE, PODARILO SA IM NÁJSŤ CELKOVO 8 TAKÝCHTO SIGNÁLOV.

Výskumníkom nie je úplne jasné, ako presne umelá inteligencia filtrovala obrovské množstvo údajov, aby identifikovala týchto 8 rádiových signálov, ktoré by mohli naznačovať prítomnosť mimozemských bytostí vo vesmíre, ale určite brala do úvahy opakovanie, frekvenciu a ďalšie charakteristiky signálov - a samozrejme, okamžite začala skúmať tieto potenciálne správy.

Nie každý súhlasí s tým, že umelá inteligencia by mala seriózne prenikať do nášho každodenného života a získavať čoraz väčší priestor a moc, pretože by mohla predstavovať obrovskú hrozbu, ale jej využitie týmto spôsobom by mohlo byť veľmi užitočné pre celé ľudstvo - najmä ak sa ďalším skúmaním a výskumom preukáže, že tieto rádiové signály môžu skutočne pochádzať od mimozemšťanov, pretože by to bol obrovský prelom.

Ak vás to zaujíma, môžete si vypočuť ďalší záhadný rádiový signál z vesmíru, zaznamenaný v roku 1977:

Súvisiace články