Polojasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
NASA zverejní ohromujúcu fotografiu z vesmíru: Ľudstvo tak získa jasný pohľad na veci, ktoré ešte nevidelo
Zdielať na
Video

NASA zverejní ohromujúcu fotografiu z vesmíru: Ľudstvo tak získa jasný pohľad na veci, ktoré ešte nevidelo

Zdroj: NASA

Expert z NASA sa pri pohľade na obrázok takmer rozplakal.

V súvislosti s NASA v poslednej dobe svetová tlač hovorila o expedícii na Mars, veľkých objavoch Perseverance a Curiosity a potom pribúdali články o vesmírnom teleskope Jamesa Webba, s pomocou ktorého môže ľudstvo vidieť neuveriteľné vzdialenosti vo vesmíre a navyše robiť senzačné fotky. Konštrukcia sa kalibrovala takmer pol roka, aby sa nastavili správne nastavenia, aby sa dala urobiť čo najohromujúcejšia fotografia. Už predtým odborníci z NASA vopred oznámili, kedy zverejnia prvú fotografiu historického významu, ktorú superprístroj vyhotovil.

Veľký deň príde 12. júla.

Postupne však získame množstvo informácií, vrátane toho, že vedci už tieto zábery videli a boli z nich veľmi dojatí. Thomas Zarbuchen, jeden z vedúcich riaditeľstva vedeckých misií NASA, napríklad stál so slzami v očiach, keď uvidel prvé farebné fotografie vesmírneho teleskopu Jamesa Webba.

Už je známe, že fotografia, ktorá bude predstavená 12. júla, umožní ľudstvu nahliadnuť najhlbšie do vesmíru a dostaneme informácie aj z atmosféry exoplanéty. S jej pomocou ľudstvo azda dokáže zodpovedať jednu z najväčších otázok, ako mohol vzniknúť vesmír.

Už dávnejšie bol na internete zverejnený testovací obrázok, ktorý ukazuje úžasnú silu vesmírneho teleskopu v porovnaní s jeho predchodcami:

Súvisiace články