Skoro jasno
13°
Bratislava
Ľudmila, Ľudomila
16.9.2024
Jednoduchý spôsob, ako sa vo svojom domove zbavíte pavúkov
Zdielať na

Jednoduchý spôsob, ako sa vo svojom domove zbavíte pavúkov

Pozrite si tiež archívne video o obrovských pavúkoch.

Tak ako v mnohých iných prípadoch, aj v tomto prípade sociálne médiá poskytujú užitočné tipy, ako zabrániť pavúkom vniknúť do vášho domu. Riešenie je jednoduché!

Hovorí sa, že pavúky sú vždy prvými obyvateľmi nového domova. V skutočnosti je veľmi zriedkavé, aby ste sa hneď po nasťahovaní, počas prvého upratovania, nestretli s otravnými pavučinami v rohoch vášho domu. Napriek tomu sú tieto osemnohé tvory celkom užitočné.

Nie sú pre človeka vôbec nebezpečné, a dokonca sú pre nás užitočné tým, že chytajú a zabíjajú muchy, komáre a iné parazity. Keď sa vám ich pavučiny nepáčia, radšej ich z domu vypoklonkujte, najlepšie bez toho, aby ste im ublížili.

Ak trpíte fóbiou z pavúkov (vedecký názov je arachnofóbia), je pochopiteľné, že nechcete byť v jednej miestnosti s týmito drobnými a skutočne neškodnými živočíchmi. Teraz tu máme spoľahlivý spôsob, ako pavúky odohnať.

Podľa Lucy Kalice sa naše domovy dajú jednoducho zbaviť pavúkov. Všetko, čo potrebujete, je fľaša s rozprašovačom, voda a trochu kvasného octu (v angličtine známeho ako white vinegar) vyrobeného z obilia.

Mladá žena pripravila zmes, ale tvrdí, že rovnako prospešný je aj čajovníkový olej, hlavné je, aby mala zmes silnú vôňu. Stačí ňou potrieť rámy dverí a okien, úzke malé otvory, cez ktoré sa pavúky ľahko dostanú. Lucy dokonca potrela aj televízory, svietidlá a dokonca aj podlahové lišty, aby sa osemnohí nemohli dostať do rohov a utkať svoje siete.

Všimla si, že sú určité ročné obdobia, „pavúčie sezóny“, keď sa tieto živočíchy v domoch objavujú obzvlášť radi. Väčšinou je to na jeseň, keď nezvaní hostia prichádzajú hľadať úkryt a teplo, a keď sa už dostanú dovnútra, potrebujú aj niečo zjesť, a tak vo vnútri lovia parazity.

Zabezpečte preto svoj domov proti pavúkom:

@lucykalice Spider proof your house…if you dont like spiders this one is for you! And if you stayed until Dudley made a break for it ??? #spiders #spiderseason #cleantok #cleaning #cleanwithme #dogfriendly #cleaninghacks #cleaningmotivation #cleaningtips ♬ original sound - LucyKalice

Súvisiace články