Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
DESIVÉ VIDEO: Pavúk v uchu ženy zhodil svoju schránku
Zdielať na
Life

DESIVÉ VIDEO: Pavúk v uchu ženy zhodil svoju schránku

Zdroj: Pexels

Pavúk neustále vydával zvláštne cvakavé a šuchotavé zvuky, ktoré 64-ročnej žene nedali spať. Lekári si spočiatku mysleli, že sa do ucha nebohej ženy nasťahovali dva pavúky, ale ukázalo sa, že jeden z nich je len zhodil svoju schránku.

O šokujúcom lekárskom prípade z Taiwanu, ktorý nie je určený pre arachnofóbov, informoval časopis Live Science: 64-ročná žena strávila bezsenné noci s podivnými zvukmi v ľavom uchu, aby napokon zistila, že sa jej do ucha nasťahoval malý pavúk, veľký asi 0,25 cm.

Aby toho nebolo málo, lekári dokonca našli v jej ušnom kanáliku oddelenú schránku pavúka. Hoci sú takéto prípady zriedkavé, dochádza k nim, pretože teplé a tmavé prostredie zvukovodu priťahuje hmyz a pavúky. Lekársky tím nakoniec zviera úspešne odstránil.

Šesťdesiatštyriročná žena z Taiwanu sa obrátila na lekára po tom, čo štyri dni pociťovala v ľavom uchu zvláštne zvuky a pocity. Počas vyšetrenia v nemocnici mesta Tainan lekári urobili šokujúci objav: v jej zvukovode sa plazil malý pavúk, dlhý len 0,25 centimetra. Pre každého je to zlá správa, ale spočiatku to vyzeralo, že v uchu sú dvaja pavúci, ale ukázalo sa, že ten druhý je len pavúčia schránka - čo je asi upokojujúcejšia správa ako dva pavúky.

Hoci ide o skutočný halloweensky horor, žena našťastie nepocítila žiadnu výraznú bolesť vzhľadom na malú veľkosť pavúka. Lekári nakoniec pavúka a jeho vonkajšiu schránku z ucha ženy úspešne odstránili pomocou kanyly zavedenej cez otoskop, čím ju zbavili nepríjemných pocitov. Prípad bol zaznamenaný a uverejnený aj na sociálne sieti X:

Hoci sa mnohí ľudia takýchto vecí boja, je zriedkavé, aby sa hmyz alebo pavúky presunuli do ucha, a keď sa tak stane, nesnažia sa "zjesť váš mozog" (tak ďaleko by sa aj tak nedostali), len teplé a tmavé prostredie zvukovodu je pre tieto tvory atraktívnym miestom. To, samozrejme, nie je veľmi upokojujúce, ale práve preto, že je to také strašne zriedkavé, sa o tom píšu články.

V tomto prípade príznaky ženy po odstránení pavúka našťastie vymizli. Live Science však dodáva, že v takýchto situáciách je veľmi dôležitá pomoc odborníka, pretože aj po tom, ako tvor opustí ucho, môžu zvyšky, ako je napríklad zhodený exoskelet, spôsobiť komplikácie.

Súvisiace články