Polojasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Šokujúce zábery: Takto v skutočnosti vyzeral Freddie Mercury niekoľko týždňov pred smrťou
Zdielať na

Šokujúce zábery: Takto v skutočnosti vyzeral Freddie Mercury niekoľko týždňov pred smrťou

Zdroj: Profimedia

Tvrdia, že dobrý fotograf dokáže na snímkach ukázať pravé ja objektu.

Pred mesiacom do pozornosti médií dostala 34-ročná skladba Queen, ktorú vtedy kapela z nejakého dôvodu nezverejnila. Nahrávka z roku 1988 bola vytiahnutá z archívu, pretože uvažujú o novom vydaní vtedy vydaného albumu: skladba, ktorú predtým nikto nepočul, sa všetkým tak zapáčila, že ju BBC okamžite začala hrať.

Freddie Mercury je ikonou hudobného sveta, všetkých predchádzajúcich generácií a takmer aj súčasnej generácie. Jeho charizmatická a excentrická osobnosť je dodnes kontroverzná. Mercury niekedy nerozumel ani sebe, nieto ešte svetu: vo filme Bohemian Rhapsody z roku 2018, môžete cítiť nutkanie prispôsobiť sa, nedostatok lásky, jeho naivné ja, ktoré by dokázalo čokoľvek pre lásku, to všetko frontmana formovalo. Keďže od rodiny, od otca nedostával takú dôveru a lásku, akú si najviac želal, snažil sa ich vyzbierať od ostatných.

Zomrel 24. novembra 1991, presne 24 hodín po tom, čo oznámil a priznal, že je HIV pozitívny.

Spevák bol so svojou poslednou láskou, kaderníkom Jimom Huttonom, v záhrade One Garden Lodge, vo West Kensingtonw, keď Hutton schmatol fotoaparát a odfotil svojho priateľa.

„To leto bolo posledné, čo Freddie pózoval pred kamerou – mojou. Takto sa to stalo. Bol som vonku v záhrade a fotografoval nejaké kvitnúce kvety, keď ku mne kráčal Freddie. Nastavil som objektív a on sa posunul trochu dozadu, aby nebol obraz príliš blízko. Potom pózoval, kým som urobil štyri fotky, a pri každej sa mi z neho podarilo vykúzliť úsmev. Vedel, že bol veľmi bledý, nevyzeral najlepšie, ale na tom ani trochu nezáležalo; z fotiek Freddieho sa mi najviac páčia tieto."

Príroda, Mercuryho mačka a pokoj: tieto zábery pôsobia takmer idylicky aj napriek tomu, že vznikli pár týždňov pred spevákovou smrťou.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Freddie Mercury (@freddiemercuryclub)

Súvisiace články