TOTO je tajomstvo dokonalého paradajkového základu na pizzu
Máte vypnuté reklamy
Vďaka financiám z reklamy prinášame kvalitné a objektívne informácie. Povoľte si prosím zobrazovanie reklamy na našom webe. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.
Zdroj: Unsplash/Grant Ritchie
Mark Moriarty sa podelil o svoj vlastný recept založený na lahodných, čerstvých paradajkách, cesnaku a bohatom korení. Navyše sa dá nielen čerstvo skonzumovať, ale aj zamraziť, takže si môžete spraviť aj väčšiu porciu, aby ste ho mohli použiť v priebehu niekoľkých sekúnd.
Ingrediencie:
- paradajka
- cesnak
- tymián
- soľ
- ocot
- práškový cukor
Príprava:
Prvý krok: Predhrejte rúru na 50 °C. Paradajky prekrojíme na polovice a poukladáme na plech. Osolíme a posypeme trochou práškového cukru.
Unsplash/Jason Jarrach
Druhý krok: Na kúsky paradajok položte niekoľko strúčikov cesnaku, čerstvý tymian a pokvapkajte trochou olivového oleja. Nechajte odležať v rúre 8 hodín, aby sa chuť rajčín ešte zintenzívnila.
Unsplash/Grant Ritchie
Tretí krok: Odstráňte stonky tymiánu, potom vložte pečené paradajky s cesnakom do mixéra a rozmiešajte. Po ochutnaní môžete podľa chuti ešte dosoliť a dochutiť trochou octu.
Štvrtý krok: Omáčku dôkladne premiešajte s kvalitným olivovým olejom, kým nedosiahnete požadovanú konzistenciu. Dokonalú omáčku na pizzu potom môžete ihneď použiť, ale aj zamraziť.