Jasno
18°
Bratislava
Lea
29.4.2024
TOTO je tajomstvo dokonalého paradajkového základu na pizzu
Zdielať na
Life

TOTO je tajomstvo dokonalého paradajkového základu na pizzu

Zdroj: Unsplash/Grant Ritchie

Mark Moriarty sa podelil o svoj vlastný recept založený na lahodných, čerstvých paradajkách, cesnaku a bohatom korení. Navyše sa dá nielen čerstvo skonzumovať, ale aj zamraziť, takže si môžete spraviť aj väčšiu porciu, aby ste ho mohli použiť v priebehu niekoľkých sekúnd.

Ingrediencie:

  • paradajka
  • cesnak
  • tymián
  • soľ
  • ocot
  • práškový cukor

Príprava:

Prvý krok: Predhrejte rúru na 50 °C. Paradajky prekrojíme na polovice a poukladáme na plech. Osolíme a posypeme trochou práškového cukru.

Unsplash/Jason Jarrach

​Druhý krok: Na kúsky paradajok položte niekoľko strúčikov cesnaku, čerstvý tymian a pokvapkajte trochou olivového oleja. Nechajte odležať v rúre 8 hodín, aby sa chuť rajčín ešte zintenzívnila.

Unsplash/Grant Ritchie

​Tretí krok: Odstráňte stonky tymiánu, potom vložte pečené paradajky s cesnakom do mixéra a rozmiešajte. Po ochutnaní môžete podľa chuti ešte dosoliť a dochutiť trochou octu.

Štvrtý krok: Omáčku dôkladne premiešajte s kvalitným olivovým olejom, kým nedosiahnete požadovanú konzistenciu. Dokonalú omáčku na pizzu potom môžete ihneď použiť, ale aj zamraziť.