Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
5 temných tajomstiev z reštaurácií rýchleho občerstvenia priamo od zamestnancov
Zdielať na
Life

5 temných tajomstiev z reštaurácií rýchleho občerstvenia priamo od zamestnancov

Zdroj: Jonathan Borba/Unsplash

Toto ste nechceli vedieť.

Sú veci, o ktorých by sme radšej vedieť nemali, aj keď mať informácie priamo od zdroja, je vždy dobré. Readers Digest požiadali pracovníkov rýchleho občerstvenia, aby odhalili strašné tajomstvá svojich pracovísk.

Stopy po grile na sendviči nie sú skutočné

Ak sa pozriete na svoj zapekaný sendvič, vidíte na ňom stopy od mreží grilu. Asi viete, že sú naň vylisované výrobcom a vo fast foode sa len ohrievajú v mikrovlnnej rúre, že?

Nebuďte prvým hosťom ráno

Ak môžete, nebuďte prvý, kto príde ráno do reštaurácie rýchleho občerstvenia. Väčšina reštauračných sietí totiž večer na konci zmeny dezinfikuje celú reštauráciu super silnými chemikáliami, vrátane automatov a pecí. Ak ste medzi prvými rannými zákazníkmi, žiaľ, určite sa vám z nich ujde.

Zabudnite na fishburger!

Objednať si v obyčajnej reštaurácii rybie menu je vyslovene zdravé, nie tak vo fastfoodoch. Ide o kúsky, ktoré sa ohrievajú a znova zamrazujú donekonečna, a ani nepochádzajú z tých najkvalitnejších surovín.

Pracovníci rýchleho občerstvenia neodporúčajú akékoľvek špeciality z morských plodov na takomto mieste. Dobrá rada znie, objednávajte si to, čo ostatní, pretože sa to musí upiecť vždy čerstvé.

Môžete mať aj čerstvé, ak si vypýtate

Všetci vieme, že neexistuje nič horšie od mľandravých, zohriatych hranolčekov. Existuje však trik, ktorý obsluhu prinúti dať vám ich čerstvé: požiadajte o zemiaky bez soli.

Zemiaky sa zásadne solia už počas vyprážania, no ak si ich vypýtate neslané, budú nútení vám vypražiť čerstvú porciu.

S citrónom opatrne!

Ak chcete horúci čaj s krúžkom citróna, buďte opatrní. „Vo fastfoode, kde som pár rokov pracoval, som musel zbierať zvyšky citrónov zo spodnej časti pohára pri stoloch, potom ich umyť a recyklovať pre ďalšieho hosťa,“ znie hrozná pravda.

Lepšie nevedieť.