Jasno
22°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Prečo postavili egyptské pyramídy? Finálna odpoveď môže šokovať
Zdielať na

Prečo postavili egyptské pyramídy? Finálna odpoveď môže šokovať

Pozrite si tiež archívne video o múmii mnícha.

Objav by mohol vysvetliť, prečo boli pyramídy postavené.

Egyptské pyramídy patria medzi najúžasnejšie stavby na svete. Už tisíce rokov udivujú svet a niet divu, že vedci a odborníci na celom svete zdieľajú ich obdiv a v priebehu histórie navštívilo egyptské pyramídy mnoho slávnych osobností vrátane Napoleona, ktorý je predmetom množstva slávnych obrazov, ako stojí pri Veľkých pyramídach.

NA ČO VŠAK PYRAMÍDY SLÚŽILI?

Podľa mnohých nie nevyhnutne len preto, aby boli pomníkom faraónov po smrti.

KĽÚČOM MÔŽE BYŤ ŠACHTA.

Niektorí odborníci sa totiž domnievajú, že šachty nájdené vo Veľkej pyramíde v Gíze ukazovali na hviezdy na nočnej oblohe, čo by mohlo pomôcť presne určiť, kedy bola táto monumentálna stavba pred tisíckami rokov postavená. Podľa teórie boli šachty postavené v takej polohe, aby sa z nich okrem iného dalo pozerať na hviezdy v Orionovom páse.

Niektorí odborníci s tým navyše spájajú aj výcvik leva Veľkej sfingy, čo tiež zapadá do teórie, že by mohlo ísť o odkaz na súhvezdie Leva. Pod touto dilemou sa však skrýva ostrá diskusia o tom, že náhorná plošina v Gíze je oveľa staršia, než naznačuje súčasný stav vedy.

Šachty v pyramíde teda niektorí kedysi považovali za otvory ku hviezdam, ktoré boli v určitom okamihu stavby zapečatené, pravdepodobne preto, aby sa k týmto hviezdam nasmeroval faraónov duch, pretože Egypťania mali mystické spojenie s vesmírom a hviezdami.

Ani to však nemôže byť presné a úplné vysvetlenie, sú to len špekulácie. Mnohí o týchto vysvetleniach pochybujú.

ALE ČO PRESNE SÚ TIETO ŠACHTY?

V minulosti bol do nich navedený robot, ktorý vstúpil do jednej šachty, kde našiel na kameňoch zložité symboly. Vedci teda zatiaľ nevedia, na čo mohli tieto šachty slúžiť, ale mnohí veria, že práve toto poznanie by mohlo byť kľúčom k pochopeniu účelu stavby pyramídy.

Niektorí sa domnievajú, že šachty sú skladačkou a že predstavujú kontinenty Zeme.

Mnohí vedci preto vidia kľúč k riešeniu otázky šácht v ich funkcii.

Súvisiace články