Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
V Amerike padalo z neba mäso, ľudia ho jedli: Sme na začiatku nového sveta?
Zdielať na
Chill

V Amerike padalo z neba mäso, ľudia ho jedli: Sme na začiatku nového sveta?

Zdroj: Kwon Junho/Unsplash

Asi by sme mali byť opatrnejší v súvislosti s darmi z nebies.

Ľudia sú vyhladovaní po zázrakoch, takže keď sa stane niečo nezvyčajné, okamžite tušia božský zásah. Takto sa to stalo v štáte Kentucky v stredovýchodnej časti USA asi pred poldruha storočím.

V roku 1876 sa Spojené štáty práve spamätávali z chaosu spôsobeného krvavou občianskou vojnou, a tak krajinou v pravý čas otriasol zázrak. V marci zúrila v osade s názvom Olympian Springs obrovská búrka, počas ktorej – ako píše denník The New York Times – začalo z neba padať mäso.

Samozrejme, najprv si vydesení obyvatelia mysleli, že ide o ľudské pozostatky, a hlavne pozemok muža menom Allen Crouch dostal množstvo prekvapivého nebeského požehnania. Podľa jeho manželky, ktorá práve vyrábala mydlo, bol úkaz ako sneženie, len namiesto bielych vločiek zhora padali červené kusy mäsa.

Zvedaví miestni na seba nenechali dlho čakať, aby ho ochutnali, aj keď tu bolo isté riziko, že sa dopúšťajú kanibalizmu. Potom sa ukázalo, že mäso má skôr srnčiu prípadne jeleniu srnčiu chuť, čo len pridávalo na tajomstve.

Najprv si všetci mysleli, že nejaké tornádo pozbieralo a roztrhalo nešťastné zvieratá na kusy, no vtedy už bola obloha dosť dlho bez mráčika, žiaden mimoriadny úkaz počasia sa nekonal. Čo sa to teda mohlo stať?

Keď materiál odoslali na vedecké preskúmanie, vedci dospeli k desivému záveru. Prišli na to, že mäso mohlo pochádzať buď z pľúc koní prípadne novorodencov.

Najpravdepodobnejšou verziou bolo, že to hrozné nebeské jedlo pochádzalo od supov. Tieto vtáky majú tendenciu sa nadmerne prejedať, a preto ľahko vyvracajú potravu, ktorú jedia počas letu, najmä ak ich naháňa predátor, kedy sa pohybujú rýchlejšie. Takže dážď mäsa mohol pochádzať z ich žalúdkov, a čo rozhodne nebolo upokojujúce pre tých, ktorí ho jedli.

Súvisiace články