Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Sex vo vesmíre je nočná mora, tvrdí odborník
Zdielať na
Chill

Sex vo vesmíre je nočná mora, tvrdí odborník

Zdroj: Shutterstock

Ak v budúcnosti nebude existovať život len na Zemi, stojí za to zistiť, aké sú perspektívy ohľadom sexu vo vesmíre.

Je neuveriteľné, ako málo vieme o vesmírnom sexe. John Millis, fyzik a astronóm na univerzite Anderson, uskutočnil zaujímavú prednášku o tom, aké komplikácie spojené so sexom vznikajú vo vesmíre pri nedostatočnej gravitácii. Zhrnuli sme ich v niekoľkých bodoch.

  1. Komplikovaná erekcia 

Gravitácia pomáha krvi hromadiť sa v dolných častiach tela. Vo vesmíre, stúpa krv do hlavy a hrudníka: bez krvi v spodnej časti tela je erekcia veľmi komplikovaná. Teoreticky je možné, že erekcia bude možná aj vo vesmíre, ale je oveľa ťažšie ju udržať ako za bežných pozemských podmienok. NASA zatiaľ popiera, že by sa zaoberala touto citlivou otázkou, ale je dôležité vedieť, aké sú vyhliadky,“ tvrdí Millis.

  1. Žena vo vesmíre necíti vzrušenie

Komplikovaný je sex aj u žien, pretože podstatou sexuálneho vzrušenia je, že sa krv dostáva do genitálií, zväčší sa klitoris a začína sa proces vlhnutia. Mikrogravitácia toto všetko znemožňuje, ale čo sa presne deje, o tom nemáme bližšie informácie. "Existujú fámy, že NASA to skúma na svojich spiacich astronautoch, keďže pred ich kamerami sa nedá nič utajiť a v zmluvách je uzavreté, že všetky ich telesné funkcie majú neustále pod kontrolou," pokračuje špecialista.

  1. Aj samotná vlhkosť môže byť komplikovaná

Vieme, že je dosť bizarné vo vesmíre plakať a potiť sa, lebo telesné tekutiny sa zhromažďujú na jednom mieste a bez gravitácie sa zadržiavajú na tele. To, samozrejme, nie je prekážkou, aby sa žena vzrušila, ale určite to môže spôsobovať nepríjemný a nepohodlný pocit. To isté platí pre potenie, ktoré je tiež formou vlhnutia ... a je ťažké mať sex bez potenia. Vo vesmíre by to bol z vyššie uvedených dôvodov celkom nekomfortný výkon.

  1. Libido sa vo vesmíre redukuje

Zvýšenie hladiny testosterónu je to, čo posilňuje sexuálnu túžbu. Niekoľko vedeckých experimentov však ukázalo, že hladina testosterónu vo vesmíre klesá. Hoci sa NASA pokúsila zmapovať, čo stojí za týmto fenoménom, nenašli presnú odpoveď. Jedna vec je istá: hladina testosterónu astronautov - a teda ich sexuálna túžba - sa vrátili do normálu až po pristátí.

  1. Americkí astronauti bez porna

Nič to síce nedokazuje, ale je to zaujímavý bonus: kým ruskí astronauti mohli ľubovoľne pozerať na vesmírnej stanici MIR desiatky pornografických filmov, ich americkí kolegovia od NASA doposiaľ nedostali žiadne takéto pikantné dary. Nevieme prečo: možno sa profesionáli obávajú, že v dôsledku neprítomnosti gravitácie by nestačilo množstvo papierových vreckoviek, ktoré by zabránili  armagedonu.

  1. Namáhavý sex  

Asi neexistuje žiadna vážnejšia štúdia na túto tému aj preto, že vesmírny sex by si vyžadoval množstvo vynaloženej energie, s ktorou musia astronauti šetriť. V neprítomnosti gravitácie pracuje srdce pomalšie a časom astronautom ochabuje svalstvo najmä v nohách. To môže byť pri sexe problém, keď srdce bije rýchlejšie a dych sa zrýchľuje. Situáciu ďalej komplikuje skutočnosť, že každým prírazom by sa od seba partneri vzdialili, čo by vyžadovalo zvýšenú pozornosť a komplexnú stratégiu, aby dokázali zostať spolu.

  1. Postihnuté dieťa

Samozrejme, nebolo by etické experimentovať s tým, čo sa stane, keď sa zo sexu vo vesmíre narodí dieťa, ale stále nevieme, či je to vôbec možné. Stav beztiaže môže viesť podľa Millisa k potratu a mimomaternicovému tehotenstvu a vysoké žiarenie tiež môže spôsobiť deformáciu buniek, čo by s najväčšou pravdepodobnosťou viedlo k mutácii embrya. Neznie to príliš dobre, takže je lepšie vyhnúť sa riziku.

Súvisiace články