Jasno
Bratislava
Vendelín
20.10.2024
Ďalší fantastický objav: Záhadná brána v Antarktíde
Zdielať na

Ďalší fantastický objav: Záhadná brána v Antarktíde

Zdroj: FreePik

Vstup na mimozemskú základňu alebo obyčajný ľadový útvar? To je diskusia o záhadnej bráne v Antarktíde.

S Antarktídou nie je niečo v poriadku a dôkazov pribúda. Objavili sa názory, že obrovský južný kontinent nebol vždy pustou snehovou púšťou, a dokonca mohol byť miestom vysoko rozvinutej civilizácie, kým ju nezničila kataklizma.

Počas druhej svetovej vojny sa o Antarktídu živo zaujímali nacisti, ktorí si tam údajne zriadili tajnú základňu, aby po páde obnovili svoju organizáciu. V štyridsiatych rokoch 20. storočia vyslali do oblasti nezvyčajne veľkú flotilu aj Američania a bádateľ Richard E. Byrd priznal, že v hlbinách narazil na vysoko vyspelé tvory.

A nedávno prekvapil ďalší šokujúci objav. Ako informoval denník New York Post, v obrovskej antarktickej snehovej stene bola objavená záhadná brána. Iste, išlo len o Google Maps, amatérskych výskumníkov, ale predpokladaný vchod vyzerá z obrázku dosť presvedčivo.

Odhliadnuc od vtipných komentárov (ako napríklad možnosť, že by mohlo ísť o prázdninové sídlo mystického tvora známeho ako Yeti), naozaj stojí za to sa naň pozrieť bližšie. Už len preto, že brána sa nachádza neďaleko juhovýchodne od japonskej výskumnej stanice Showa. Je nepredstaviteľné, že by o nej odborníci nevedeli, ak by tam naozaj bola.

Podľa jedného z odborníkov, profesora Bethana Daviesa z Newcastlu, ide skutočne o zvláštny a vzácny jav, ale sotva o bránu do mimozemského sveta. Pravdepodobne ide o viditeľný fragment ľadovca, ktorý uviazol v plytkých antarktických vodách a potom ho pochoval sneh a ľad.

Mimochodom, presné súradnice brány (nazvime ju zatiaľ takto) poskytli nadšení amatérski pátrači, takže každý sa môže pozrieť bližšie tu: 69°00'50"S 39°36'22"E.

Bethan Davies tvrdí, že ľad môže v Antarktíde vytvoriť nespočetné množstvo takýchto útvarov, takže tí, ktorí budú usilovne pátrať, nájdu viac ako jeden.

Čo by to mohlo byť?

Súvisiace články