Zatiahnuté
21°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Obrovský a záhadný objav v podzemí egyptskej pyramídy
Zdielať na

Obrovský a záhadný objav v podzemí egyptskej pyramídy

Pozrite si tiež archívne video o významnom objave z čias faraónov.

Vedcom sa podaril vzrušujúci objav a záhada sa možno pomaly rozlúskne.

Egyptská púšť dodnes pred ľudstvom veľa skrýva a hlboko pod povrchom sa stále nachádzajú úžasné stavby, ktoré svedčia o niekdajšej obrovskej moci egyptských faraónov. S veľkými objavmi sa, samozrejme, spája aj množstvo dohadov, preto archeológovia neustále pracujú na odhaľovaní tajomstiev.

JEDNOU Z NAJVÄČŠÍCH ZÁHAD JE STRATENÝ EGYPTSKÝ LABYRINT.

Mnohí zhodujú, že ide o stavbu, ktorá prekonáva aj pyramídy. A sám Herodotos si to o údajnom labyrinte všimol už pred tisíckami rokov. Predpokladá sa, že tento labyrint bol kedysi taký gigantický, že obsahoval tritisíc miestností, ktoré boli vyplnené hieroglyfmi a maľbami. O existencii labyrintu existuje viacero zdrojov, pričom vedci už našli jeho stopy.

O pôsobivej stavbe písali viacerí starovekí spisovatelia vrátane Diodora a Strabóna. Niektorí dokonca tvrdili, že stavbu videli v Egypte vedľa pyramídy. Pyramída mala niekoľko úrovní, ale najvyššia úroveň zmizla a jej zvyšky sa našli neďaleko miestneho mesta, pretože ich ľudia odniesli na stavbu svojich domov a obydlí.

V podzemí sa možno ešte stále nachádzajú pozostatky, ale zatiaľ sa nezačali žiadne veľké archeologické práce, ktoré by odhalili zázračnú stavbu, ktorá kedysi zatienila veľké pyramídy v Gíze. Na základe starovekých textov bola už skôr vytvorená rekonštrukčná kresba, ako stavba kedysi vyzerala, ktorá ohromila veľkú časť vedeckého sveta.

Takto musel labyrint vyzerať v čase svojej najväčšej slávy:

Súvisiace články