Zatiahnuté, dažďové prehánky
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Objavili na okraji Európy hlboko pod morom stopy mimozemského života?
Zdielať na

Objavili na okraji Európy hlboko pod morom stopy mimozemského života?

Pozrite si tiež archívne video o tom, či by nás mohli mimozemšťania napadnúť.

Objekt objavený na dne vodnej plochy skrýva šokujúce tajomstvá. Zamestnáva predstavivosť výskumníkov viac ako desať rokov.

Už viac ako desať rokov vedcov fascinuje záhadný objekt ležiaci na dne Baltského mora.

Bolo to ešte v roku 2012, keď švédski bádatelia začali skúmať záhadu lodného trupu hlboko v mori. Fotografie nálezu poslali do FoxNews. Digitálne snímky, ktoré tím dostal, ukázali, že objekt pod vlnami Baltského mora medzi Švédskom a Fínskom by mohol byť prirodzeným geologickým útvarom, ale naznačili aj to, že tisíce metrov pod hladinou by sa mohli skrývať pozostatky mimozemského objektu.

Nemyslíme si, že ide o mimozemskú vesmírnu loď, pretože nie je vyrobená z kovu, ibaže by sa mimozemšťania rozhodli vyrábať svoje lode z kameňov podobných meteoritom. Napokon, kto povedal, že museli použiť kov? Tento objav vyvolal mnoho otázok,

  - povedal Peter Lindberg, vedúci tímu Ocean Explorer.

Od 1. júna 2012 Lindberg a jeho partner Dennis Asberg spolu s ďalšími vedcami a potápačmi dvanásť dní skúmali 200 metrov široký objekt pod Baltským morom, ktorý bol prvýkrát objavený rok predtým na dne mora.

Vedci preskúmali snímky zhotovené počas expedície, ale zistili, že to, čo sa zdá byť loďou, zrejme pochádza z obdobia pred ľadovou dobou, pričom nič nenasvedčuje tomu, že by pochádzalo z nášho civilizovaného sveta. Existuje teda aj možnosť, že ju mohli vyrobiť mimozemšťania.

Zvláštne na náleze je, že na skale nie je napríklad bahno, ktorým je zvyčajne pokryté morské dno. Ešte zaujímavejšie je, že na to, že ide o zdanlivo prírodný útvar, má hlavný objekt tvar disku a zdá sa, že sú na ňom stavebné čiary, akoby niekto chcel, aby zámerne vyzeral takto,

- dodal Lindberg.

K záhade prispieva aj to, že na snímkach sa zdá, že 60 metrov široký objekt drží stĺp, čo však podľa vedcov vyvoláva otázku, prečo, ak inteligentná forma života postavila vesmírnu loď, bola vyrobená z kameňa alebo koralov.

Po objave vedcov začali ľudia špekulovať, že na dne mora by sa mohol nachádzať mimozemský život, ale presný pôvod záhadného objektu zostal nepochopený.

Záhadný objekt naďalej zaujímal vedcov natoľko, že nedávno sa tím výskumníkov pokúsil znovu objaviť pôvod lode na dne mora. Natočili o tom hodinový dokumentárny film, ktorý si na YouTube pozreli viac ako dva milióny ľudí. Ak vás zaujíma, čo vedci zistili, pozrite si nasledujúce video.

Súvisiace články