Skoro jasno
11°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Nákladná loď plná Porsche, Bentley a Audi sa potopila na dno Atlantického oceánu
Zdielať na
Video

Nákladná loď plná Porsche, Bentley a Audi sa potopila na dno Atlantického oceánu

Zdroj: Motor1

Felicity Ace odplávala z nemeckého Emdemu do Ameriky 10. februára s takmer 4 000 vozidlami koncernu Volkswagen. Medzi nimi bolo 1 900 Audi, 1 100 Porsche, 500 Volkswagen, 189 Bentley a 85 Lamborghini. Teraz už môžeme prehlásiť, že táto plavba nebola úspešným príbehom.

Príbeh sa začal, keď 16. februára vypukol požiar, ktorý spôsobil evakuáciu 22 členov posádky a loď potom niekoľko dní unášala oceán ako horiacu železnú rakvu.

Situáciu skomplikovala aj skutočnosť, že požiar kŕmili batérie elektrických áut, ktoré boli súčasťou nákladu. Plamene sa podarilo dostať pod kontrolu a 25. februára bola loď zachytená a odtiahnutá k brehom Európy.

V tomto videu môžete vidieť momenty evakuácie:

Takáto operácia nie je bez nebezpečenstva a tentoraz manéver nebol úspešný. Majiteľ lode, singapurská spoločnosť Mitsui OSK Lines, uviedol, že Felicity Ace sa v utorok okolo 9 doobeda potopila. Jednotky na záchranu vrakov sú už na mieste, ale vzhľadom na situáciu je vidieť, že autá v nákladnom priestore sa určite nedajú zachrániť.

Náklad by inak skončil v prístave Rhode Island a nešťastie určite pocíti automobilový trh, ktorý už zápasí s nedostatkom čipov, nehovoriac o Lamborghini.

Pre nehodu teraz taliansky výrobca začína opäť zostavovať model Aventador. Výroba už bola ukončená, ale keďže posledné kusy nasledovali Felicity Ace do morského hrobu, musia teraz vyrobiť niekoľko desiatok ďalších na splnenie zaplatených objednávok.