Jasno
22°
Bratislava
Konštantín
19.9.2024
Chytrý trik na bezpečné pozbieranie rozbitého skla
Zdielať na

Chytrý trik na bezpečné pozbieranie rozbitého skla

Zdroj: YouTube/LiveFree

Ako si poradiť s rozbitým sklom? Ukážeme vám to!

Aj pri najväčšej opatrnosti v domácnosti môže dôjsť k nešikovným a chybným činnostiam, ktorých následky sa môžu znásobiť. Ak vám napríklad spadne kus skla a rozbije sa o kamennú podlahu, nie je vždy jednoduché ho vyčistiť.

Ani tie najväčšie črepy by ste nemali dvíhať holými rukami, pretože sa môžete ľahko porezať. O menšie kúsky by ste sa tiež nemali pokúšať, pretože sa vám môžu zapichnúť do prstov alebo dlaní a môžete hľadať náplasť.

Čo by sme teda mali robiť? Šikovnou domácou technikou je pripevnenie obojstrannej lepiacej pásky na dlažbu pred vaším odpadkovým košom. Pomocou nej zametiete sklenené črepiny na lopatu a budete mať istotu, že sa úplne prilepia. To, čo nie, môžete prilepiť na pásku a vyhodiť do koša.

Táto metóda rieši aj problém, s ktorým sa mnohí ľudia stretávajú pri zametaní. Veľká časť nečistôt zoškrabaných z podlahy sa prenesie na lopatu, ale pred ňou vždy zostane úzky pás prachu. Lepiaca páska však zachytí aj ten a zanechá dlažbu alebo parkety pred vytieraním dokonale čisté.

Pásku môžete nalepiť aj na lopatku, ale ťažšie sa odstraňuje a môže sa lepiť. Ak však máte doma kus kartónu, ktorú nepotrebujete, môžete si z neho vyrobiť lopatku.

Rozrežte ho na polovicu, na okraj prilepte pásku a po tom, ako pozametáte všetky sklenené črepy alebo iné nečistoty, jednoducho ho celý vyhoďte do koša.

Tu je dobrý spôsob, ako použiť lepiacu pásku na odstránenie rozbitého skla:

Súvisiace články