Jasno
17°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Muž žil pod vodou sto dní: Prezradil, aké to bolo
Zdielať na

Muž žil pod vodou sto dní: Prezradil, aké to bolo

Pozrite si tiež archívne video o sto dňoch pod vodou.

Je neuveriteľné, že prežil so zdravým rozumom a dokonca objavil nový druh.

Zem je nádherne navrhnutá so všetkými svojimi zložitosťami na zemi, vo vzduchu a dokonca aj pod vodou. Je toho veľa, čo sa dá objaviť a naučiť. Podobne sa často kladie otázka, aké je to žiť pod vodou.

Denník Independent informoval, že doktor Joseph Dituri sa v marci 2023 vydal na misiu, v rámci ktorej chcel stráviť 100 dní pod vodou. Hoci Dituri chcel experimentom otestovať účinky na ľudský organizmus, podarilo sa mu počas pobytu pod vodou urobiť pozoruhodný objav. Žijúc v malej miestnosti niekoľko dní po svojom pobyte pod vodou Dituri tvrdil, že našiel jednobunkový organizmus, ktorý sa javil ako nový druh.

"Našli sme jednobunkový ciliát, organizmus, o ktorom si myslíme, že je pre vedu úplne novým druhom,"
- uviedol Dituri. Spomenul tiež, že tento druh sa pod vodou šíri už dlhší čas, ale doteraz sa ho nikomu nepodarilo vystopovať a odhaliť.
"Ľudia sa v tejto oblasti potápali tisíckrát a tisíckrát - bol tu, len sme ho nehľadali,"
- povedal. Dituriho síce potešilo, že môže skúmať reakcie svojho tela, ale zároveň bol nadšený novým druhom a možnosťou zistiť, čo by mohla odhaliť jeho dôkladná analýza.

Spomenul tiež, že súčasťou jeho experimentálnej cesty bolo zistiť, či v mori nájde nejaké zaujímavé nálezy. Dituri pokračoval vo svojom pobyte a úspešne ukončil svoju 100-dňovú misiu, uvádza USA Today.

Dituri sa o svoju cestu podelil na svojej stránke na Instagrame (@drdeepsea), kde odhalil mnohé zmeny, s ktorými sa pod vodou stretol. V príspevku nám priblížil, čo všetko počas svojej cesty zažil - a aký pohľad sa mu naskytol! Od objavovania života až po zisťovanie, ako prežiť, a všetko medzi tým, určite zo svojej cesty vyťažil maximum. V popisku napísal:

"Niektoré z mojich obľúbených fotografií z mojej 100-dňovej podmorskej expedície. Za každou fotografiou sa skrýva význam... moment, spomienka, spojenie".

V ďalšom príspevku zdieľal video zo svojho prieskumu morí a napísal:

"Viem, že sa mi to páči: Potápal som sa každý deň svojej 100-dňovej misie - prial by som si, aby bol život na súši taký jednoduchý".

Počas svojej misie sa Dituri venoval študentom a ďalším ľuďom, aby sa podelil o čo najviac poznatkov.

V ďalšej sérii príspevkov spolu so študentmi reflektoval svoju 100-dňovú cestu pod vodou. Prostredníctvom zábavy, učenia, učebných prestávok a ďalších vecí sa Diturimu skutočne podarilo zažiť dobrodružstvo na celý život.

"SCUBA + STEM = vedecké potápanie. Priekopnícke experimenty tu," napísal.

Po absolvovaní 100-dňovej série sa Dituri vrátil s mnohými poznatkami a ponaučeniami, o ktoré sa chce podeliť so svetom. V neskoršom príspevku sa podelil o obrazové zhrnutie svojej cesty.

 V nadpise napísal:

"Objavovanie čohokoľvek nového vždy vedie k osobným a profesionálnym objavom. Táto skúsenosť ma zmenila dôležitým spôsobom a mojou najväčšou nádejou je, že som inšpiroval novú generáciu objaviteľov a výskumníkov, aby posúvali všetky hranice."

Súvisiace články