Skoro jasno
24°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Elon Musk sa chystá urobiť niečo, čím užívateľom X znepríjemní život
Zdielať na
Life

Elon Musk sa chystá urobiť niečo, čím užívateľom X znepríjemní život

Zdroj: Pixabay

Zatiaľ sa nevie, či niečo bude zo zápasu Elona Muska a Marka Zuckerberga.

Mark Zuckerberg, zakladateľ a generálny riaditeľ Facebooku, a Elon Musk, šéf spoločností Tesla a SpaceX, medzi sebou dlhodobo súperia. Musk, samozrejme, prevzal aj Twitter, zatiaľ čo Facebook sa časom stal Metou. Meta je stále hovorovo známa ako Facebook, kým Twitter je po novom X.

Títo dvaja technologickí miliardári sa niekoľkokrát dostali do sporu, ale poznáme, aké to je s dvoma kohútmi na jednom smetisku. Naznačovalo sa, že by sa radi postavili proti sebe, a v lete Elon Musk na Twitteri napísal, že je pripravený na zápas v klietke so zakladateľom Meta.

Napätie medzi Zuckerbergom a Muskom je štandardne vysoké. Zápas by sa vysielal naživo a výťažok by sa venoval charitatívnej organizácii pre veteránov, ak sa z neho niečo vykľuje. Zápas v klietke sa každopádne dočkal veľkého ohlasu v tlači.

Venovali sa dokonca tomu, že Zuckerberg meria 1,71 metra a váži 70 kilogramov, kým Musk má 1,88 metra a váži 82 kilogramov. To znamená, že Musk je vyšší a ťažší, čo by mu v súboji mohlo poskytnúť istú výhodu. Zuckerberg však nedávno ukázal, že je vo forme a trénuje so zápasníkmi MMA a pravidelne navštevuje aj tréningy džuda. To je niečo, čo by bolo pre neho skôr výhodou.

Bill Gates, Zuckerberg aj Musk nedávno diskutovali o budúcnosti umelej inteligencie aj za zatvorenými dverami Kapitolu, ale posledný menovaný má vo vlastnej spoločnosti ešte čo doháňať.

Teraz sa Elon Musk chystá na ďalšiu pekelnú vec, keďže navrhol, aby sa za X platilo, čo je najlepší spôsob, ako sa vyhnúť obrovskému počtu falošných profilov. Technologický miliardár už predstavil službu X Premium, ale zdá sa, že pôjde oveľa ďalej.

Pre ľudí, ktorí milovali bývalý Twitter, by to bol veľký prevrat, ale tento krok by mohol jeho loď aj nadobro potopiť.

Súvisiace články