Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Elon Musk podviedol celý svet: Zrúti sa čoskoro jeho impérium?
Zdielať na
Life

Elon Musk podviedol celý svet: Zrúti sa čoskoro jeho impérium?

Zdroj: Pixabay

Nezodpovednosť Elona Muska môže mať vážne následky, môže prísť o veľa peňazí.

Odkedy sa Elon Musk, ktorý stojí okrem iného za Teslou a SpaceX, objavil v povedomí verejnosti, odvtedy môžete počuť len o jeho bláznivých nápadoch a ohromujúcich zvláštnostiach. Je odhodlaný dostať ľudstvo na Mars, nedávno chcel za obrovský majetok kúpiť Twitter a tiež vyšlo najavo, že potajomky oplodnil jednu zo svojich podriadených, ktorá porodila dvojičky.

Zaujímavosťou je, že spomedzi vyššie spomínaných známych prípadov bola práve kúpa Twitteru tou, ktorá ľudí zaskočila najviac. Elon Musk, ktorý je považovaný za najbohatšieho človeka na svete, ponúkol 44 miliárd dolárov za sociálnu platformu ešte v apríli, s čím jej majitelia nadšene súhlasili a išli do obchodu – no potom Musk rýchlo zatiahol ručnú brzdu a nastavil spoločnosti iné podmienky.

Twitter vraj splnil všetky požiadavky večne výstredného Elona Muska, no zdá sa, že slávny/neslávne známy inovátor všetkých poriadne oklamal a jeho žart zašiel priďaleko, pretože teraz chce z biznisu vycúvať s chabými dôvodmi a medzitým všemožne poukazuje na Twitter, že je to vina spoločnosti, ak nedôjde k dohode.

Miliardárovi právnici tvrdia, že Twitter nie je dostatočne kooperatívny.

Twitter v dôsledku obvinení pritvrdil a nielenže oznámil, že by obchod určite chcel absolvovať, ale pohrozil aj žalobou – inak povedané, zdá sa, že Elonovi Muskovi sa okolo krku sťahuje slučka, takže môže očakávať vážny trest, ak obchod zlyhá kvôli tomu, že nebude chcieť podpísať zmluvu.

Podľa odborníkov chce v skutočnosti Elon Musk vycúvať len preto, že si uvedomil, že jeho aprílová ponuka 54,2 USD za akciu je príliš drahou, keďže cenné papiere Twitteru sa v súčasnosti obchodujú len za 37 USD, čo znamená, že obchod by momentálne nebol ziskový.

Súvisiace články