Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Prečo je krabica na pizzu hranatá, keď je pizza oválna?
Zdielať na
Life

Prečo je krabica na pizzu hranatá, keď je pizza oválna?

Zdroj: Profimedia

Odpoveď je jednoduchšia, ako si myslíte.

Je veľmi zaujímavé, že pri jedení pizze sa stretávame s tromi základnými tvarmi. Cesto pizze je okrúhle, na neho sa naložia dobroty a nakoniec sa to všetko nakrája na malé trojuholníkové plátky pre ľahšiu konzumáciu, pričom z jednej pizze zvyčajne vyjde osem plátkov, ak berieme do úvahy štandardné veľkosti. A samozrejme, všetko sa dodáva v krabici v tvare štvorca.

Každý deň si objednávajú pizzu desaťtisíce, možno státisíce ľudí. Určite ste si už mnohokrát položili otázku, že ak je pizza okrúhla, prečo nie je okrúhla aj jej krabica?

Začnime od začiatku.

Prečo je pizza okrúhla? Existujú na to veľmi jednoduché dôvody, okrúhly tvar pizze vychádza zo spôsobu jej výroby, cesto sa takto ľahšie miesi a ľahšie sa s ním manipuluje. Je to jednoduchšie a rýchlejšie, takže vám pri príprave a naťahovaní cesta lepšie padne do ruky.

A prečo je jej krabica hranatá?

Odpoveď je veľmi jednoduchá, napriek tomu, že na trhu nájdete šesťuholníkové škatule na pizzu a veľmi zriedkavo aj okrúhle, ide o najjednoduchší spôsob, pretože krabice sa pri výrobe vyrezávajú z veľkých plátov kartónu, a tiež sa ľahšie skladá. Oválna krabica by spôsobila veľa problémov. Dôležité je aj to, že hranaté krabice sa oveľa ľahšie skladujú v skladoch a v obchodoch a reštauráciách.

Súvisiace články