Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Muža pochovali zaživa: Takto sa mu podarilo prežiť zážitok na prahu smrti (VIDEO)
Zdielať na
Life

Muža pochovali zaživa: Takto sa mu podarilo prežiť zážitok na prahu smrti (VIDEO)

Zdroj: Unsplash/Daniel Lincoln

Nebezpečný kúsok takmer skončil tragédiou.

Byť pochovaný zaživa je pre mnohých nočnou morou. V mnohých filmoch sme to videli ako neskutočne krutý trest: okrem iného bola v druhej časti Kill Bill je scéna, keď hlavná postava v podaní Umy Thurman musela utiecť z rakvy – jej sa v snímke Quentina Tarantina podarilo vyriešiť tento desivý problém, ale aká je situácia v skutočnosti?

Anglický kaskadér Antony Britton si v roku 2015 myslel, že by bol dobrý kaskadérsky kúsok pochovať ho asi 6 stôp hlboko, bez rakvy a so spútanými rukami. Ak si to niekto myslí, že je to šialené, tak má úplnú pravdu, pretože muž pri incidente takmer zomrel: musel zdolať už len 60 cm, ale už to nevydržal - museli ho vykopať, takže dokázal uniknúť.

Antony Britton povedal, že na začiatku cítil, že sa nič nedeje, potom každá malá kôpka zeminy, ktorá sa naňho hodila, ťažko zaťažila jeho telo, a vtedy sa začali problémy: zrazu, akoby zem, ktorá ho pokrývala, sa šmykla a v dôsledku toho mal úplne zakliesnenú ruku, sotva vládal pohnúť, a to mu takmer znemožnilo dostať sa von – snažil sa až do konca, kým omdlel.

Muž našťastie prežil kaskadérsky kúsok relatívne bez ujmy, keďže mal prasknuté len jedno rebro a pár škrabancov. Keby bol sám, určite by sa to skončilo tragédiou, keďže prežil len vďaka pomoci. Z incidentu bolo nakrútené aj video, no vopred všetkých upozorňujeme, že nie je vhodné pre všetkých.

Súvisiace články