3 najviac zanedbávané zeleniny, ktorými si môžete poriadne nabiť svoje telo
Máte vypnuté reklamy
Vďaka financiám z reklamy prinášame kvalitné a objektívne informácie. Povoľte si prosím zobrazovanie reklamy na našom webe. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.
Zdroj: Shutterstock
Vo všeobecnosti môžeme tvrdiť, že v tomto období sa dá jednoduchšie stravovať zdravo, už len preto, že je bohaté na zeleninu. Samozrejme, existuje život aj mimo veľkých klasík ako sú paradajky, papriky a uhorky.
Teraz si predstavíme tri neprávom zanedbávané druhy zeleniny, ktoré vám môžu pomôcť pri nakopnutí vášho tela:
Rebarbora
Shutterstock
Rebarbora je zaujímavá už z toho hľadiska, že nekonzumujeme jej korene, ani listy, ani plody, ale červenoružové (šťavnaté) stonky. Chuť je výrazne kyslá, preto sa zvykne konzumovať s ovocím, ale robí sa z nej aj kompót, džem, omáčka a dobre vyzerá aj v letnom nápoji, limonáde.
Okra
Shutterstock
Nečudo, ak ste už natrafili na chrumkavú svetlozelenú tropickú rastlinu ibišteka jedlého z Afriky, ktorá vyzerá ako nedozretá paprika, pretože sa začína dostávať do povedomia verejnosti. Chuť je jemná, čo znamená, že znesie dochucovanie, a preto sa dá v kuchyni použiť na rôzne účely: dusená, vyprážaná, dá sa použiť ako polievka a dokonca aj ako náhrada mäsa.
Cesnakové stonky
Shutterstock
Snáď nepovieme nič nové, že cesnak má stonky, no už menej známe je, že táto žiarivo zelená, tenká a kľukatá stonka, ktorú zvyčajne nájdete na trhoch a nie na pultoch obchodov, sa dá jesť. Chuť je najviac podobná pažítke, samozrejme je nezameniteľne cítiť cesnak. Môžu sa jesť surové, dusené a varené alebo použiť na dochutenie (do šalátov namiesto cesnaku).