Zatiahnuté
12°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Sean Penn nakrúca ruskú inváziu na Ukrajine
Zdielať na
Life

Sean Penn nakrúca ruskú inváziu na Ukrajine

Zdroj: AP

Americký herec a režisér sa v súčasnosti nachádza v Kyjeve, kde nakrúca dokument o ruskej invázii. To je dôležitá informácia pre prípad, že by niekto mal pochybnosti o tom, či má gule.

Vice Studios požiadali Penna, aby nakrútil dokument o konflikte medzi Ukrajinou a Ruskom, čo priviedlo herca k tomu, aby vlani v novembri odcestoval na Ukrajinu pripraviť produkciu. V tom čase bol s niektorými vojenskými jednotkami a viedol rozhovory a tento rok sa vrátil, aby zdokumentoval eskaláciu konfliktu. Hovorí sa, že keď hrozil ozbrojený zásah, Penn nenasadol na prvé lietadlo, ktorým sa vrátil do Spojených štátov. Keď už vzal prácu, zostal tam a v súčasnosti sa nachádza v pomaly obkľúčenom kyjevskom meste, aby ukázal obliehanie hlavného mesta z prvej línie.

Vo štvrtok sa objavil na tlačovej konferencii vlády a podľa výrobného štábu sa mu podarilo stretnúť aj s ukrajinským prezidentom. Kancelária predsedu vlády vo vyhlásení ocenila herca-režiséra:

Režisér prišiel na Ukrajinu, aby videl, čo sa práve deje v krajine a ukázal svetu pravdu o ruskej invázii. Sean Penn je jedným z tých, ktorí podporujú Ukrajinu na Ukrajine. Naša krajina je mu vďačná za jeho odvahu a úprimnosť.

Penn je známy pacifistický umelec, ktorý v posledných rokoch podporoval niekoľko mierových a humanitárnych záležitostí. Nedávno sa dostal do centra pozornosti, pretože mal odvahu hovoriť o mužnosti. Na to sa hovorí, že má srdce na správnom mieste. 

Súvisiace články