Polojasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Policajtky v prestrojení pokutujú sexistických motoristov vo Veľkej Británii
Zdielať na
Life

Policajtky v prestrojení pokutujú sexistických motoristov vo Veľkej Británii

Zdroj: Ayelt van Veen/Unsplash

Policajtky v prestrojení naverbované z príslušníkov polície West Yorkshire kráčajú ulicami Bradfordu, aby pokutovali sexistických motoristov obťažujúcich ženy, uvádza Daily Mail.

Jednotka je rozmiestnená v častiach mesta, kde bolo prijatých najviac sťažností na takéto obťažovanie, pričom razia sa zameriava na tých, ktorí prejavujú sexuálne explicitné prejavy alebo sexuálne úmysly. Vodiči, ktorí vykrikujú z auta, teraz riskujú fixnú pokutu alebo, ak sa dostanú pred súd, aj 1 000 libier.

Akcia vychádza zo súčasného nariadenia, ktoré zakazuje obťažovanie a zastrašujúce správanie, ktoré zahŕňa aj „používanie sexuálne explicitných výrazov alebo prejavovanie sexuálnych úmyslov“.

Počas minulotýždňovej akcie polícia zastavila dodávku po tom, ako z nej pasažier oslovil policajtky v civile. Vodič bol nahlásený za porušenie nariadenia a dostane pokutu 100 libier alebo bude zažalovaný.

Verejná mienka sa ohľadom akcie rozchádza: niektorí kritizujú políciu, že sa nezamerala na závažnejšie trestné činy, zatiaľ čo iní akciu podporujú.