Oblačno
24°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Zážitková whisky túra vás prevedie tajomstvami Škótska!
Zdielať na
Life

Zážitková whisky túra vás prevedie tajomstvami Škótska!

Zdroj: Mike Smith / Unsplash

Ak vám o „elixíre života“ začne v čarokrásnom prostredí Škótska rozprávať miestny mudrc, nečakajte tajnú jaskyňu so životodarným prameňom, ale whisky. O ušľachtilom nápoji, ktorý sa teší kráľovskému uctievaniu, sa teraz môžete dozvedieť viac v úchvatnej scenérii škótskej vysočiny vďaka stopätnásť míľ dlhej prehliadke.

Hebridean Whisky Trail debutuje tento mesiac v severnej časti súostrovia Hebríd a zastavuje sa v rôznych liehovaroch. Návštevníci si budú môcť pozrieť ostrov Skye, ktorý svojimi starobylými hradmi a skalnatou krajinou pripomína rozprávkový kraj, ale nevynechajú ani škótske ostrovy Raasay a Lewis and Harris, aby nahliadli do zákulisia výroby škótskej whisky a ochutnali pýchu miestnych liehovarov.

Unsplash

​Medzi návštevami dvoch liehovarov môžu návštevníci stráviť svoj čas v niekoľkých špeciálne navrhnutých reštauráciách a krčmách.

Unsplash

​V liehovare Talisker, ktorý sa nachádza na brehu zátoky Loch Harport si budú môcť návštevníci vychutnávať lahodnú whisky v pozadí s nádhernou panorámou horského pásma Cuillin.

Hebrideanwhisky

​Druhá zastávka je naplánovaná na lesných cestách ostrova Raasay. K miestnemu liehovaru, ktorý na svoje špeciálne whisky využíva bublajúce vody blízkych vulkanických kopcov, vedie cesta v turistickom raji cez miestne pobrežie a močiare.

Unsplash

​Poslednou zastávkou je ostrov Harris známy svojimi plážami a spracovaním vlny, kde tiež môžete bližšie spoznať miestne liehovary.

Hebrideanwhisky

​Ak máte záujem o Hebridean Whisky Trail, bližšie informácie nájdete tu.

Súvisiace články