Kulinársky zážitok z Viedne: Ryby v roztavenom včeľom vosku
Máte vypnuté reklamy
Vďaka financiám z reklamy prinášame kvalitné a objektívne informácie. Povoľte si prosím zobrazovanie reklamy na našom webe. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.
Zdroj: Shutterstock
Návštevu viedenskej reštaurácie Steirereck si zapamätáte na dlho.
Ak plánujete v blízkej dobe návštevu Viedne, odporúčame vám rezervovať si miesto v reštaurácii Steirereck im Stadtpark v centre. Rodina majiteľov Reitbauerovcov sa o vás dokonale postará a zažijete spracovanie jedál na najvyššej úrovni. Nie náhodou zaradil Michelin túto prevádzku v roku 2016 medzi 50 najlepších reštaurácií sveta.
Medzi ich gastronomické zážitky určite patrí aj ryba v roztavenom včeľom vosku, ktorú vám pripravia priamo pri stole. Šéfkuchár Heinz Reitbauer začal experimentovať s touto technikou už v roku 2011, aby získal delikátnu chuť svojich pokrmov. Ryby vďaka tejto príprave získajú skvelú príchuť peľu kvetov.
Celý proces prípravy trvá 10-15 minút. Špecifický bod topenia včelieho vosku bráni rozvareniu ryby a vďaka silikónovej podložke ostane ryba dokonale neporušená. Ak patríte ku gurmánom milujúcim netradičné gurmánske špeciality, rozhodne si nenechajte ujsť návštevu tejto prevádzky.
Noma 2.0: Všetko, čo ste chceli vedieť o vynovení najlepšej reštaurácie sveta
Svetoznámy dánsky šéfkuchár René Redzepi naštartoval so svojimi spoločníkmi v roku 2003 najvýznamnejšiu gastronomickú reštauráciu. Najvplyvnejšia reštaurácia storočia s dvomi Michelin hviezdami a štvornásobným ocenením najlepšej reštaurácie sveta, bola pred vyše rokom zavretá. Samozrejme, nešlo o krach, ale nový koncept.