Jasno
12°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Ferrari raz vyrobilo motorový čln: A nie hocijaký!
Zdielať na
Life

Ferrari raz vyrobilo motorový čln: A nie hocijaký!

Zdroj: Sotheby’s

Riva aj Ferrari sú renomované značky na trhu a keď sa spoja, určite vznikne niečo pozoruhodné. Ako napríklad koncom osemdesiatych rokoch, keď vyrobili loď v štýle Testarossa, z ktorej bolo vyrobených len zopár kusov.

​Nápad skrsol v hlavách Enza Ferrariho a Gina Gervasoniho, bývalého prezidenta značky Riva. Loď prepracovaná do najmenších detailov, bola posledným produktom oboch legendárnych šéfov, nakoľko Ferrari zomrel v roku 1988 a Gervasoni odstúpil o rok neskôr po tom, čo Riva prešla (podobne ako Rolls-Royce) pod vlastníctvo spoločnosti Vickers.

Riva Ferrari 32, ktorej názov predstavuje jej dĺžku v stopách, bola skutočnou raritou, keďže sa ich vyrobilo len štyridsať kusov. Tento kus bol 28. v poradí a vyrobený bol v roku 1990. Trup dlhý 9,95 metra je zo sklenených a výrazný spojler z uhlíkových vlákien, ktoré boli v tom čase oveľa vzácnejšie ako dnes.

​​Bočné otvory a zadný kryt boli navrhnuté podľa obľúbeného športového automobilu tej doby Ferrari Testarossa.

Loď Ferrari bola vybavená dvomi 8-litrovými motormi V8 BPM Vulcano s výkonom 390 konských síl, ktoré v ideálnych podmienkach dosahujú rýchlosť 54 uzlov teda 100 km / h. Na palube môžu byť okrem kapitána ešte tri osoby a v kabíne sa nachádza pohodlná dvojmiestna posteľ.

Súvisiace články