Jasno
26°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Najprepracovanejšie hodinky sveta: Výroba ako umelecké dielo
Zdielať na

Najprepracovanejšie hodinky sveta: Výroba ako umelecké dielo

Pozrite si tiež archívne video o hodinkách z odpadu.

Pri príležitosti 175. výročia vzniku značky, vytvoril Patek Philippe zbierku pamätných hodiniek s limitovanou edíciou. Jeden kus z nich ale vyniká.

Ide o doteraz najkomplikovanejšie náramkové hodinky významných švajčiarskych rodinných hodinárov a jednoznačne jedny z najprepracovanejších náramkových hodiniek na svete.

Grandmaster Chime sú prvé dvojité náramkové hodinky, ktoré sa dajú nosiť buď s číselníkom smerom nahor, alebo otočiť a mať k dispozícii perfektný kalendár. Vymeniť ich je veľmi jednoduché vďaka dômyselnému reverznému mechanizmu, ktorý ľahko ovláda pevne zaistené puzdro vo zvolenej polohe.

​Mimochodom, aktuálny čas a dátum, sa zobrazuje na obidvoch stranách hodiniek. O ich bezpečnosť sa starajú inteligentné mechanizmy, ktoré bránia zlej manipulácii a tým spoľahlivo chránia veľmi zložitý pohyb drobných častí.

Hodinky Grandmaster Chime od Patek Philipp patria jednoznačne medzi tie najzložitejšie náramkové hodinky na svete. Tomu zodpovedá aj ich cena, ktorá je rovných 2,5 milióna švajčiarskych frankov.

Súvisiace články