Skoro jasno
12°
Bratislava
Dobromila
28.10.2024
Priamy prenos šokoval divákov hrozným odkazom: Pátranie beží
Zdielať na

Priamy prenos šokoval divákov hrozným odkazom: Pátranie beží

Zdroj: FreePik

Nebol to typický ľudský hlas, skôr niečo zvláštne, elektronické, mimozemské.

Pred štyridsiatimi štyrmi rokmi sa v histórii televízie odohrala zvláštna udalosť. Takzvaná mimozemská inteligencia na šesť minút prevzala kontrolu nad živým televíznym vysielaním a vyslala bizarný odkaz celému ľudstvu. Táto záhadná udalosť zostáva dodnes nevyriešená.

Približne o 17.00 hodine 26. novembra 1977 pravidelný spravodajský program Independent Broadcasting Authority v sieti Southern Television v južnom Anglicku prerušil počítačom generovaný hlas. Keď moderátor spravodajstva Southern TV Andrew Gardner uvádzal hlavný spravodajský program, jeho hlas sa skreslil, televízny obraz sa rozpadol a ľudia počuli zvláštny kovový bzučivý zvuk, po ktorom nasledovala hlboká a pochmúrna ozvena hlasu, ktorý znel ako elektronicky zamaskovaný hlas osoby tvrdiacej, že je mimozemšťan z iného sveta.

Hlas sa volal Vrillion a zastupoval istý orgán známy ako „Aštarské galaktické veliteľstvo“. Predniesol záhadné posolstvo, v ktorom žiadal ľudí, aby sa vzdali svojich vojnových spôsobov a prijali mier skôr, než bude neskoro.

„Prihovára sa vám Vrillon, zástupca Aštarského galaktického velenia. Mnoho rokov ste nás videli ako svetlá na oblohe. Teraz sa vám prihovárame v mieri a múdrosti, ako sme to robili vašim bratom a sestrám na celej planéte Zem. Prišli sme vás upozorniť na osud vášho druhu a vášho sveta, aby ste mohli svojim blížnym oznámiť smer, ktorý si musíte zvoliť, aby ste sa vyhli katastrofe, ktorá ohrozuje váš svet a bytosti našich svetov okolo vás.
To preto, aby ste sa mohli zúčastniť na veľkom prebudení, keď planéta prechádza do nového veku Vodnára. Nový vek môže byť pre váš druh obdobím veľkého mieru a pokroku, ale len vtedy, ak si vaši vládcovia uvedomia zlé sily, ktoré môžu zahmlievať ich úsudok.
Buďte teraz ticho a pozorujte, pretože vaša šanca sa už nemusí opakovať. Všetky zbrane zla musia byť odstránené. Čas konfliktov je minulosťou a rasa, ktorej ste súčasťou, sa môže posunúť na vyšší stupeň svojho vývoja, ak toho budete hodní. Máte len krátky čas na to, aby ste sa naučili žiť spolu v mieri a dobrej vôli. Malé skupiny na celej planéte sa to učia a existujú preto, aby vám všetkým priniesli svetlo nastupujúceho Nového veku.
Ich učenie môžete slobodne prijať alebo odmietnuť, ale len tí, ktorí sa naučia žiť v mieri, dosiahnu vyššie sféry duchovného vývoja. Vypočujte si teraz hlas Vrillona, predstaviteľa Aštarského galaktického velenia, ktorý k vám hovorí. Uvedomte si tiež, že vo vašom svete pôsobí mnoho falošných prorokov a vodcov. Vysávajú vašu energiu - energiu, ktorú nazývate peniazmi - a využívajú ju na zlé účely, pričom vám za to dávajú bezcenný odpad.
Vaše vnútorné božské ja vás pred tým ochráni. Musíte sa naučiť byť citliví na vnútorný hlas, ktorý vám dokáže povedať, čo je pravda a čo zmätok, chaos a nespravodlivosť. Naučte sa počúvať hlas pravdy, ktorý je vo vás, a povediete sa po ceste pokroku. Toto je náš odkaz našim drahým priateľom. Dlhé roky sme vás pozorovali, ako ste sledovali naše svetlá na vašej oblohe.
Teraz už viete, že sme tu a že na vašej Zemi a v jej okolí je viac bytostí, ako sú vaši vedci ochotní pripustiť. Veľmi nám záleží na vás a na vašej ceste k svetlu a urobíme všetko, čo je v našich silách, aby sme vám pomohli. Nebojte sa, ale snažte sa len spoznať sami seba a žiť v harmónii s cestami vašej planéty Zem.
My z Aštarského galaktického veliteľstva vám ďakujeme za pozornosť. Teraz opúšťame vašu úroveň existencie. Nech ste požehnaní najvyššou láskou a pravdou vesmíru.“

Počas celého vysielania bol obrazový prenos len mierne skreslený. Správa sa skončila počas programovania kresleného filmu Looney Tunes. Andrew Gardner o incidente mlčal a tváril sa, že sa nikdy nestal. Podivné vysielanie však počuli tisíce ľudí na juhu Anglicka, ktorí si museli myslieť, že ide o vtip.

Vysielateľ sa ospravedlnil svojim divákom za spôsobené nepríjemnosti a celú vec verejne označil za žart. O príbehu čoskoro informovali všetky britské médiá a prípad vzbudil pozornosť medzinárodných médií. Spoločnosť ITV, ktorej vysielanie bolo touto správou prerušené, dlho a usilovne pátrala po osobe zodpovednej za tento incident, po možnom vtipkárovi alebo šikovnom technikovi, ktorému sa podarilo nabúrať do ich zariadenia.

Žiaľ, vinníka sa im nepodarilo nájsť. Jediné, čo sa im podarilo zistiť, bolo, že signál bol vyslaný na anténu vysielača Hannington na kopci Connington, ktorý vysiela pre Berkshire a severný Hampshire. Zdroj signálu bol pomerne malý, nachádzal sa niekde v blízkosti antény.

Tento prípad opakovane skúmali rôzni výskumníci anomálií a ufológovia. Známy je najmä John Reppion, britský zberateľ bizarných príbehov a folklóru.

Reppion tvrdil, že osoba, ktorá stála za záhadným posolstvom, sa na udalosť starostlivo pripravila a na vysielanie si špeciálne vybrala neskorý popoludňajší čas správ, aby ho mohlo počuť čo najviac ľudí. Reppion potom preskúmal niekoľko nasledujúcich prípadov vtipkárov, ktorí sa pokúšali narušiť americké televízne vysielanie, a zistil, že sa od „Aštarského posolstva“ zásadne líšia.

Všetci americkí pranksteri vysielali v televízii zámerne humorné správy, zatiaľ čo Vrillonov hlas bol vysielaný úplne vážne a nikdy nepovedal nič, čo by naznačovalo niečo smiešne. A dokonca aj spôsob, akým Vrillonov hlas znel, naznačoval niečo celkom iné. Nebol to celkom ľudský hlas, ale niečo zvláštne, elektronické, mimozemské. Na internete možno nájsť niekoľko údajne pravých nahrávok tohto vysielania, ale môže ísť o neskoré pokusy o rekonštrukciu.

Dnes sa mnohí ufológovia domnievajú, že Aštarovo posolstvo bolo skutočným pokusom mimozemšťanov kontaktovať pozemšťanov a pokúsiť sa ich presvedčiť, aby nezačali tretiu svetovú vojnu. Predpokladá sa, že koncom 70. rokov minulého storočia sa studená vojna medzi Západom a Sovietskym zväzom mimoriadne vyostrila a mnohí verili, že hrozí jadrová vojna.

Video s touto scénou si môžete pozrieť tu:

Súvisiace články