Jasno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
NASA potvrdila, že v Slnečnej sústave sa môže ukrývať záhadná planéta: Mohla by spôsobiť skazu Zeme?
Zdielať na
Chill

NASA potvrdila, že v Slnečnej sústave sa môže ukrývať záhadná planéta: Mohla by spôsobiť skazu Zeme?

Zdroj: Pixabay

Zvláštnosťou príbehu je, že podľa starých sumerských proroctiev táto planéta spôsobí skazu našej civilizácie.

Niet pochýb o tom, že aj Slnečná sústava, Mliečna dráha a vesmír obsahujú množstvo neobjavených záhad, ktoré nedokážeme zdravým rozumom pochopiť. Vedci každý deň nachádzajú nové galaxie a planéty, v prípade ktorých je výraz „ihla v kope sena“ veľmi mierny. Vesmírny výskum a astronómia však už nejaký čas diskutujú o tom, či by v našej Slnečnej sústave mohla existovať desiata planéta, ktorá už dostala meno Nibiru.

Planéta, ktorú NASA nazvala „Planet X“, môže obiehať za Neptúnom a minulý rok jeden vedec prehlásil, že je len otázkou rokov, kým ju s absolútnou istotou objavíme. Pravdepodobnosť existencie Nibiru bola prvýkrát objavená na základe matematických výpočtov Williama Pickeringa a Percivala Lowella pri štúdiu pohybu planét Slnečnej sústavy. Verili, že na základe výsledkov výskumu musí existovať aj planéta významnej veľkosti (desaťnásobok veľkosti Zeme).

V roku 1992 boli tieto výskumy vyvrátené, vinila sa za to nepresnosť vtedajších meracích prístrojov a zdalo sa, že Nibiru napokon neexistuje. Na základe neskorších výskumov sa však záhada „Planéty X“ objavila aj na stránke NASA. V tomto bode vstupuje do príbehu desivé proroctvo Sumerov. Mezopotámsky ľud žijúci pred naším letopočtom pri niekoľkých príležitostiach predpovedal budúcnosť ľudstva.

Jedna z nich znie:

Mardukova hviezda, teda Nibiru, bude znamenať koniec a skazu ľudskej civilizácie.

V posledných rokoch sa uverejnilo množstvo článkov o možnej zrážke Zeme s Nibiru, vďaka čomu by sa mohla predpoveď aj naplniť. Vedci však túto teóriu vyvrátili, keďže ani samotná planéta nebola s absolútnou istotou objavená, takže fakt, že by sme o prípadnom nebezpečenstve kolízie nevedeli, možno vylúčiť. Mnohí tiež spájajú Nibiru s konšpiračnou teóriou o súdnom dni z roku 2012.

Skutočná pravda o Nibiru je zatiaľ zahalená hmlou. Dúfame, že v nasledujúcich rokoch sa dozvieme viac o existencii tejto záhadnej planéty.

Súvisiace články