Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
TOTO je najhrôzostrašnejšia fotografia astronauta, akú kedy NASA zverejnila!
Zdielať na
Chill

TOTO je najhrôzostrašnejšia fotografia astronauta, akú kedy NASA zverejnila!

Zdroj: NASA

Aké to môže byť, vznášať sa bezmocne vo veľkej prázdnote? Takéto. Neodporúča sa ľuďom s fóbiami (prakticky akýmikoľvek).

Sú ľudia, ktorí sa boja uzavretých priestorov, sú takí, ktorí sa boja veľkých, otvorených priestorov, sú takí, ktorí sa boja výšok, iní sa hrozia veľkostných rozdielov, ale sú aj takí, ktorí majú na chrbte zimomriavky z klaunov. Nuž, členov poslednej skupiny pohľad na nasledujúci obrázok nijak neohrozuje, ale všetkých ostatných áno: pohľad na voľne plávajúceho astronauta bez pupočnej šnúry rozvíri naše najhoršie obavy.

​Snímka vznikla takmer pred štyrmi desaťročiami, 12. februára 1984, keď sa astronaut Bruce McCandless odvážil vzdialiť z bezpečia svojej lode viac ako ktokoľvek pred ním.

NASA

​McCandless sa vydal na misiu na opravu satelitu z raketoplánu Challenger a neistilo ho nič iné, len dusíkom poháňaná manévrovacia jednotka Manned Manuevering Unit (MMU) – a astronaut „odletel“ takmer 100 metrov od družice. Zaujímavosťou je, že obrázok prvýkrát predstavila NASA v roku 2017, teda o viac ako tridsať rokov neskôr.

Súvisiace články