Jasno
Bratislava
Vendelín
20.10.2024
Pri egyptských pyramídach objavili špičkovú technológiu
Zdielať na

Pri egyptských pyramídach objavili špičkovú technológiu

Zdroj: FreePik

Ohromujúci nález v egyptských pyramídach by mohol byť znakom niečoho veľmi pokročilého

Egypt je domovom nespočetných záhad a pyramídy samozrejme stále ukrývajú pred ľudstvom mnohé tajomstvá. Abúsír je záhadné miesto, kde vedci našli v kameňoch hlboko v zemi odtlačok najmodernejšej technológie. Toto miesto je jednou z nekropolí v Memfise, jednej z najvýznamnejších historických lokalít Egypta. V minulosti sa nazývalo Per-Usir, čo v preklade znamená Osirisov dom.

Na lokalite sa nachádza 14 veľkých pyramíd a niekoľko mastab, ktoré obsahujú bohaté artefakty.

Čas sa na chrámoch a pyramídach určite podpísal, ale tajomné stopy, ktoré tu zanechali starí Egypťania, sú stále nápadné. V žule a čadiči, veľmi tvrdých kameňoch, sú zvláštne otvory, ktoré sú úžasne dokonalé. Sú veľmi podobné stopám, ktoré zanechávajú nástroje, ktoré používame dnes, ale ide o skutočne presné nástroje.

Niektorí špekulujú, že Egypťania vyrezávali dokonalé otvory nástrojom, ktorý mal na konci diamant, a ten používali ako nástroj na vytvorenie dokonalého, presného otvoru. Vedci však doteraz našli len málo takýchto stôp.

Okrem toho sa v niekoľkých pyramídach v Abúsíre našli žulové bloky, ktoré boli vyrezané do tvaru s veľkou presnosťou, s úžasne rovnými oblúkmi, ktoré mohli Egypťania vytesať len pomocou nejakej špičkovej technológie. Zaujímavé je aj to, že viacerí ich bohovia sa v príbehoch spomínajú ako veľmi dobrí v tesaní do kameňa, čo Egypťania považovali za zvláštnu vlastnosť alebo superschopnosť.

V niektorých príbehoch sa objavuje špeciálny predmet nazývaný šamir, ktorý rozreže takmer všetko a je ideálny na akúkoľvek prácu. Je zaujímavé, že takýto nástroj sa objavuje aj v mnohých príbehoch iných národov.

Tu sú záhadné diery z Abúsíru:

Súvisiace články