Skoro jasno
12°
Bratislava
Valentína
11.10.2024
Otvorili 50-ročný núdzový balík: Jeho obsah vás šokuje
Zdielať na

Otvorili 50-ročný núdzový balík: Jeho obsah vás šokuje

Pozrite si tiež archívne video o časovej schránke storočnice lekárov.

Obsahoval päť vecí a odkaz.

Existuje niekoľko podujatí a miest, kde mestská samospráva alebo nejaká iná organizácia pripravuje núdzové balíky pre prežitie. Ako napríklad v prípadoch blížiacej sa vojny, nejakej prírodnej katastrofy alebo akejkoľvek udalosti, pri ktorej je ohrozená dodávka potravín a pitnej vody pre viac ľudí. Ich obsah závisí od plánovanej dĺžky trvania situácie: kým sendviče, ryža, fazuľa, sušené mäso sú ideálne pre rýchlo sa meniace udalosti, úplne iné potraviny sú potrebné, ak si nemôžete byť istí, ako dlho zásoby nedorazia.

Zvyčajne ide o potraviny, ktoré nepodliehajú skaze, pretože tu sú prioritné dátumy spotreby. Z času na čas sa objaví otázka, ako dlho sa môže používať konzerva, a hoci má veľmi dlhý dátum spotreby, po ktorom je (teoreticky) stále technicky jedlá, obsahuje aj veľa vlhkosti, takže bolo potrebné vymyslieť niečo ešte kompaktnejšie.

Teraz narazili na päťdesiat rokov starý núdzový balík, ktorý sa rozhodli nepredávať v antikvariáte, ale zo zvedavosti zistiť, čo sa v ňom nachádza.

Na prvý pohľad by ste nevedeli, čo sa v malej kovovej škatuľke nachádza, ale nápis Food Packet Survival, čo v preklade znamená balíček na prežitie, vám pomôže. Balenie je veľmi praktické, pretože nepotrebujete ani otvárač na konzervy.

Na boku obalu je pripevnený maličký kľúčik, ktorý možno zasunúť do príslušnej západky obalu a otvoriť kovové veko.

Najskôr sa objavila správa opisujúca spôsob použitia balíčka, ktorá v prípade potravín nie je príliš zložitá, ale bezpečnostné opatrenia museli byť už vtedy veľmi dôležité.

Krabička obsahovala potraviny v štyroch papierových vreckách. V prvom sa nachádzala tabuľka čokolády. Každý, kto videl čokoládu so starým dátumom spotreby, vie, že hnedá vrstva má na sebe biele škvrny, ale tu po tom nie je ani stopy, krásna tmavohnedá, takmer čierna vrstva.

Druhý balíček je bochník sušeného ovocia, ktorý na prvý pohľad vyzerá ako domáci, spodok má tak pekne mramorovaný.

A tretí je plátok ryže, ktorý sa po rozbalení papiera tiež objaví v perfektnom stave.

Keďže štvrtý sáčok nie je otvorený, predpokladá sa, že v ňom boli vložené dve sladkosti. Mnohí ľudia sa môžu pýtať, prečo dávať sladkosti hladnému človeku? Odpoveď je jednoduchá: cukor v týchto sladkostiach rýchlo (hoci len na krátky čas) zmierňuje hlad a zvyšuje hladinu cukru v krvi, vďaka čomu sa na krátky čas cítime energickejší.

Kliknutím sem si môžete pozrieť video z rozbaľovania:

@mrs.fallout Opening 50 year old Survival Pound Cake from a Fallout Shelter #fallout #fallouttok #mrsfallout ♬ I Don't Want to Set the World On Fire - Charlie Fuqua & Orville Hoppy Jones & Bill Kenny & Ivory Deek Watson & Ink Spots, The

Súvisiace články