Skoro jasno
22°
Bratislava
Miriama
8.9.2024
Gigantické artefakty objavené vo vodách Nílu pri pyramídach!
Zdielať na

Gigantické artefakty objavené vo vodách Nílu pri pyramídach!

Pozrite si tiež archívne video o významnom objave z čias faraónov.

Pozoruhodný a úžasný objav v Egypte.

Nedávno prišla z krajiny pyramíd, Egypta, skutočne ohromujúca správa. Odborníci sa spustili na dno Nílu v Asuáne a našli niečo mimoriadne. Zdalo sa, že táto história ľudstva bola navždy stratená, ale teraz sa z nej objavila veľká časť. Aj dnes obrovská osada s 300 tisíc obyvateľmi, bola kedysi v staroveku veľmi dôležitou súčasťou života ríše, pretože bola jednou z posledných osád na južnej hranici a na severe sa nachádzala Núbia.

Odborníci teraz zostúpili pod vodu a objavili skrytý svet s obrovskými sochami starovekých faraónov.

Priehrada zaplavila veľkú časť územia, napriek tomu ide o veľmi dôležité miesto v starovekom svete. Stratenú históriu sa teraz podarilo objaviť. Obnovila sa archeologická hodnota lokality, keďže nevieme, aké ďalšie významné ruiny sa ešte môžu nachádzať pod vodou, ktoré sa čoskoro môžu stať svetovou senzáciou.

Napriek tomu, že pred vybudovaním priehrady bolo z miesta premiestnených a zachránených množstvo artefaktov a neoceniteľných rytín, veľa ich zostalo a bolo zatopených. Vedci teraz využívajú najmodernejšie technológie vrátane skenovania pozostatkov nájdených pod vodou pomocou 3D technológie.

Okrem iného sa našli rezby týkajúce sa Amenhotepa III, jedného z najvýznamnejších panovníkov 18. dynastie, ktorý vládol počas jedného z najbohatších období ríše, obdobia mieru a prosperity v Egypte.

Niekoľko zaujímavých záberov lokality:

Súvisiace články